Incendiu de amploare în miez de noapte

Vineri, 07 August 2020Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Incendiu de amploare in miez de noapte | imaginea 1 În miez de noapte, un incendiu puternic a izbucnit la o locuință din localitatea Vinderei, la sosirea pompierilor arderea fiind generalizată.

În apropierea gardului locuinței cuprinse de flăcări, a fost găsită o persoană de sex masculin, electrocutată și în stare de inconștiență. După aplicarea protocolului de resuscitare, bărbatul în vârstă de 45 ani a fost declarat decedat. Proprietarul locuinței a suferit arsuri de gradele II și III pe aproximativ 50% din suprafața corpului, precum și o plagă taiată la nivelul încheiturii mâinii stângi, după ce a spart un geam pentru a-și salva copiii.

Pompierii din cadrul Detașamentului de Bârlad au intervenit cu trei autospeciale, o ambulanță tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Vinderei, comuna Vinderei. La momentul apelului, nu se știa nimic despre doi adulți și doi copii minori.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată, în apropierea gardului fiind găsită o persoană de sex masculin în stare de inconștiență, electrocutată. La fața locului a fost deplasată și o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, substația Bârlad.

Între timp, au fost găsite și cele patru persoane despre care inițial nu se știa nimic. Copiii și mama acestora suferiseră atacuri de panică, iar tatăl prezenta arsuri și o plagă tăiată. Bărbatul în vârstă de 43 ani, a fost transportat de catre echipajul EPA la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal "Elena Beldiman" Bârlad, acesta fiind diagnosticat cu arsuri de gradele II și III pe circa 50 % din suprafața corpului (membrele inferioare, superioare și spate - fără afectarea căilor respiratorii) și o plagă tăiată la nivelul încheieturi mâiniii stângi.

Au ars locuința în totalitate, bunurile de uz casnic și mobilierul, diverse documente și produse textile. Au fost salvate o magazie de lemne, un atelier de tâmplărie, o locuință învecinată și un adăpost pentru animale.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al unui conductor electric deteriorat. La intervenție au participat și polițiștii din localitate. Cercetările privind circumstanțele și cauzele producerii decesului sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.