Incendiu generalizat la o locuință construită din lemn

Luni, 10 August 2020Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Incendiu generalizat la o locuinta construita din lemn | imaginea 1 În cursul zilei de marţi, 4 august a.c., pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Nr. 2 Toplița, în cooperare cu pompierii Punctului de Lucru Deda și SVSU Lunca Bradului, au acționat, cu 4 autospeciale de intervenție, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Lunca Bradului, județul Mureș.

Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că flăcările se manifestau generalizat, la întreaga locuință construită din lemn, pe o suprafață de aprox. 35 mp, cu pericol de propagare la o casă învecinată.

Incendiul a fost stins în scurt timp, fiind limitat pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți. În urma incendiului au ars structura din lemn a acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 50 mp, mobilier, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. S-au degradat învelitoarea din tablă a acoperișului, pereții casei, aparatură electronică și electrocasnică.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un conductor electric defect. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 150.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 60.000 de lei.

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii harghiteni recomandă respectarea următoarelor măsuri:

  • verificaţi instalaţia electrică;
  • nu suprasolicitaţi o priză;
  • folosiţi aparatele electrice şi electrocasnice conform manualului de instrucţiuni;
  • nu faceți improvizații la instalația electrică.

Incendiu generalizat la o locuinta construita din lemn | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.