Incendiu izbucnit la o butelie, într-un apartament din Drobeta Turnu Severin

Luni, 03 August 2020Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Incendiu izbucnit la o butelie  intr un apartament din Drobeta Turnu Severin | imaginea 1 Pompierii mehedințeni au efectuat 29 de misiuni, în ultimele 24 de ore, dintre care: 20 pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, opt pentru acordarea asistenței medicale de urgență unor persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112 și o intervenție pentru stingerea unui incendiu.

În cursul zilei de miercuri, 29 iulie a.c., pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o butelie, într-un apartament situat la etajul I al unui bloc de pe strada Dr. Victor Babeș din municipiul Drobeta Turnu Severin. De această dată, incendiul anunțat la timp de proprietar, a fost stins imediat de pompieri, fără a produce pagube materiale.

Proprietarul a suferit arsuri de gradul II la nivelul brațului, în încercarea de a scoate butelia din locuință, acesta fiind transportat la spital, după ce paramedicii SMURD i-au acordat primul ajutor medical. A fost o situație în care se poate spune că proprietarul a avut noroc, însă, nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce adevărate tragedii, atunci când cetățenii aleg să încalce regulile, aceștia riscând să-și piardă viața și punând în pericol persoanele apropiate, dar și colocatarii.

Pentru a evita situaţiile în care, din cauza nerespectării măsurilor de utilizare a buteliilor, persoanele implicate pot fi grav afectate, pompierii mehedinţeni fac apel la cetățeni să verifice etanșeitatea buteliei, numai cu emulsie formată din apă și săpun, fiind interzisă folosirea flăcării.

Totodată, pentru o exploatare în siguranţă, utilizatorii trebuie să menţină deschis robinetul buteliei doar pe timpul utilizării acesteia şi să-l închidă, imediat, după ce nu mai folosesc mijlocul de preparat hrana. În cazul în care sesizează miros de gaz în încăpere, să nu folosească iluminatul sau surse de aprindere, să deschidă ferestrele pentru aerisire şi să închidă robinetul buteliei.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.