Incendiu la o locomotivă şi 50 de călători evacuaţi, printre misiunile gestionate de ISU Mureş

Sâmbătă, 01 August 2020Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Incendiu la o locomotiva si 50 de calatori evacuati  printre misiunile gestionate de ISU Mures | imaginea 1 În perioada 17 - 26 iulie a.c., ISU Mureș a gestionat 543 de intervenții, dintre care cele mai importante pot fi amintite:

505 de intervenții SMURD.

Incendii:

Vineri, 17 iulie, în jurul orei 21:20, ISU Mureș a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu la o locomotivă în municipiul Târgu Mureș, Gara Mică. Aproximativ 50 de călători au fost evacuati din IR 1645 care circula pe ruta București-Târgu Mureș. Au executat misiunea stingerii pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. Traficul feroviar nu a fost afectat. Din fericire, nu au fost victime.

Sâmbătă, 18 iulie, în jurul orei 08:30, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu produs la groapa de gunoi din Sighișoara. Au intervenit pentru stingerea acestuia pompierii militari de la Detașamentul Sighișoara. Au ars aproximativ 100mp de deșeuri. Din fericire nu au fost victime.

Duminică, 19 iulie, în jurul orei 17:05, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui incendiu de casă de locuit în localitatea Daneș, strada Principală. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari de la Detașamentul Sighișoara. După executarea recunoașterii, aceștia au constatat că este vorba despre un incendiu produs la mansarda unei case de locuit, care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Din fericire, nu au fost victime.

Luni, 20 iulie, în jurul orei 08:20, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu produs la groapa de gunoi din Sighișoara. Au intervenit pentru stingerea acestuia pompierii militari de la Detașamentul Sighișoara și un buldoexcavator. Au existat trei focare de aproximativ 20 mp.

Luni, 20 iulie, în jurul orei 23:50, ISU Mureș a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu la groapa de gunoi din Municipiul Sighișoara. S-au deplasat și au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara.

Miercuri, 22 iulie, în jurul orei 09:00, ISU Mureș a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu la groapa de gunoi din Municipiul Sighișoara. S-au deplasat și au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 40 mp.

Joi, 23 iulie, în jurul orei 10:00 ISU Mureș a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu la groapa de gunoi din Municipiul Sighișoara. S-au deplasat și au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara.

Joi, 23 iulie, în jurul orei 14:00, ISU Mureș a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în Stațiunea Sovata, strada Trandafirilor. Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata. A ars compartimentul motor al unui autoturism, fără pericol de propagare și, din fericire, fără victime.

Vineri, 24 iulie, în jurul orei 14:40, ISU Mureș a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu produs la un conductor electric în municipiul Reghin pe strada Salcâmilor. Au executat misiunea pompierii militari de la Detașamentul Reghin. Nu a existat pericol de propagare.

Vineri, 24 iulie, în jurul orei 19:00, ISU Mureș a fost solicitat pentru stingerea unu incendiu produs la o autoutilitară pe raza localității Sântu. Au executat misiunea de stingere pompierii militari de la Detașamentul Reghin. Incendiul a izbucnit la compartimentul motor al autoutilitarei, acesta fiind lichidat. Din fericire, nu au fost victime.

Duminică, 26 iulie, în jurul orei 02:20, ISU Mureș a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu la groapa de gunoi din Municipiul Sighișoara, unde au ars aproximativ 120 mp de gunoi menajer. Au executat misiunea de stingere pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighişoara.

Duminică, 26 iulie, în jurul orei 22:50, ISU Mureș a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în municipiul Târgu-Mureș, strada Valea Rece. S-au deplasat și au intervenit pentru stingerea acestuia pompierii militari de la Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș.

Incendiu la o locomotiva si 50 de calatori evacuati  printre misiunile gestionate de ISU Mures | imaginea 2

Accidente rutier:

Duminică, 19 iulie, în jurul orei 14:15, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui accident rutier, la ieșire din localitatea Luduș spre județul Cluj. Au intervenit pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș și SVSU Luduș. În accident au fost implicate două autoturisme, nu au fost victime încarcerate, s-a asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor.

Duminică, 19 iulie, în jurul orei 20:30, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui accident rutier în localitatea Albești. S-au deplasat la locul intervenției și au executat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari de la Detașamentul Sighișoara. După executarea recunoașterii, aceștia au constatat că este vorba despre un autotren încărcat cu alimente, care a părăsit partea carosabilă și a avariat două locuințe. Din fericire, nu au fost victime. Circulația a fost blocată pe un sens de mers pe toată durata intervenției pe direcția de mers Sighișoara – Brașov.

Marți, 21 iulie, în jurul orei 00:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un accident rutier în localitatea Idicel Sat. S-au deplasat la locul solicitat pompierii militari de la Detașamentul Reghin. După recunoaștere, aceștia au constatat că este vorba de două victime neîncarcerate, victimele fiind de cod verde și respectiv cod galben. Victima de cod galben a fost preluată și transportată la spital de ambulanța SAJ. Pompierii militari au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor.

Joi, 23 iulie, în jurul orei 10:20, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un accident rutier fără victime încarcerate, în localitatea Band. Au executat misiunea de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. A fost vorba despre un autoturism răsturnat pe carosabil, circulaţia a fost blocată pe ambele sensuri, iar persoanele implicate în accident nu au avut nevoie de asistență medicală.

Sâmbătă, 25 iulie, în jurul orei 16:15, ISU Mureș a fost solicitat pentru asigurarea de măsuri de prevenire și stingere a incendiilor în urma unui accident rutier produs între două autoturisme pe raza localității Urmeniș. Au executat misiunea pompierii militari de la Secția Sărmașu. În urma accidentului o persoană a necesitat îngrijiri medicale, aceasta fiind preluată și transportată la spital de către echipajul SMURD.

Curățare/spălare carosabil:

Duminică, 19 iulie, în jurul orei 08:20, pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș, SVSU Cuci, SVSU Iernut și reprezentanți din partea Administrației Naționale de Drumuri au intervenit pentru curățarea a circa 4 km de drum la ieșire din localitatea Iernut spre localitatea Cuci. Intervenția a survenit în urma unor deversări de cereale pe carosabil. Pe toată durata intervenției s-a circulat alternativ pe un singur sens de mers.

Extragere câine din mlaștină:

Duminică, 19 iulie, în jurul orei 17:30, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui câine blocat într-o mlaștină în localitatea Dedrad, strada Pășunii. Au intervenit pentru extragerea acestuia pompierii militari de la Detașamentul Reghin. Câinele a fost extras din mlaștină, dar din păcate acesta era decedat.

Misiune pirotehnică:

Miercuri, 22 iulie, în jurul orei 17:50 ISU Mureș a fost solicitat să intervină la o misiune pirotehnică în localitatea Răstolița. A intervenit echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Mureș. Aceștia au găsit la fața locului o bombă de aruncător calibru 82mm, descoperită de un cetățean pe malul drept al râului Mureș, pe raza localității Răstolița. Cel mai probabil, muniția provine de pe timpul conflictelor militare. Aceasta a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță de către pompierii militari.

Degajare copac:

Vineri, 24 iulie, în jurul orei 20:25 ISU Mureș a fost solicitat pentru degajarea unui arbore căzut pe firele electice pe raza localității Hărănglab. A fost vorba despre o creangă de arbore căzut pe firele electrice. Aceasta a fost îndepărtată de pompierii militari de la Secția Târnăveni.

Sâmbătă, 25 iulie, în jurul orei 12:15, ISU Mureș a fost solicitat pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil pe dealul Cerghidului. Au îndepărtat copacul de pe carosabil pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș.

Sâmbătă, 25 iulie, în jurul orei 19:25, ISU Mureș a fost solicitat pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil pe raza localității Brâncovenești. Au îndepărtat copacul de pe carosabil pompierii militari de la Detașamentul Reghin.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.