Incendiu violent la două hale din Bragadiru, Ilfov

Luni, 03 August 2020Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Incendiu violent la doua hale din Bragadiru  Ilfov | imaginea 1 Incendiul produs joi, 30 iulie a.c., în localitatea Bragadiru, i-a pus la grea încercare pe toți pompierii aflați în dispozitivul de intervenție. Pe lângă temperatura atmosferică ridicată, au avut de înfruntat și căldura extrem de mare degajată de la materialele cuprinse de flăcări.

A fost un efort susținut din partea tuturor celor prezenți la intervenție, prin care s-a reușit localizarea rapidă a incendiului. Cea mai dificilă provocare pentru comandantul intervenției a fost reprezentată de identificarea unei soluții rapide pentru protejarea celor două silozuri cu cereale, unde exista un pericol iminent de explozie.

Este cunoscut faptul că incendiile la silozuri pot genera explozii, în anumite condiții favorizante, determinate de amestecul de gaze și alți factori.

Reprezentanţii ISU B-IF adresează mulțumiri pompierilor pentru modul în care au reușit să gestioneze acest incendiu de mare amploare. Curajul, implicarea și priceperea lor au fost din nou definitorii, fapt pentru care formează o adevărată echipă.

La locul intervenției s-a acționat cu un utilaj pentru îndepărtarea elementelor de construcție distruse de incendiu și cinci autospeciale de stingere, pentru verificarea și stingerea eventualelor focare. De asemenea, situația a fost monitorizată pe tot parcursul nopții, dispozitivul fiind redimensionat în mod progresiv.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.