Incendiu violent la o hală în care au murit 12.000 de pui de o zi

Joi, 20 August 2020Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Incendiu violent la o hala in care au murit 12 000 de pui de o zi | imaginea 1 Un incendiu violent a cuprins în dimineața zilei de marţi, 18 august a.c., în jurul orei 06.25, o hală pentru creșterea puilor, în localitatea Glodeanu Siliștea, din județul Buzău, localitate aflată în raionul de intervenție al ISU Ialomiţa.

Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni, care au acționat cu 2 autospeciale cu apă și spumă, fiind sprijiniți de echipajul SMURD și de doi voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate.

În momentul sosirii echipajelor la locul evenimentului, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum în interiorul halei. Pompierii au lucrat aproximativ 3 ore pentru lichidarea incendiului. Nu a existat pericol de extindere la vecinătăți.

Au ars instalația de iluminat, instalația sistemului de adăpare și hrănire a puilor și sistemul de deschidere a ventilației în hală. Din nefericire, au murit aproximativ 12.000 de pui de o zi, din cauza intoxicării cu fum.

Pompierii, împreună cu personalul de la locul de muncă, au salvat aproximativ 24.000 de pui din hala afectată de incendiu. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.