Intervenţie riscantă pentru stingerea unui incendiu de pădure

Marți, 25 August 2020Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Interventie riscanta pentru stingerea unui incendiu de padure | imaginea 1 Forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și al Detașamentului de Pompieri Buzău, lucrători din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mânzălești și pădurari au intervenit în cursul zilei de duminică, 23 august a.c., pe timpul nopții, dar și luni, 24 august a.c., pentru localizarea și stingerea incendiului de pădure izbucnit pe raza comunei Mânzălești.

Intervenția are un grad de risc ridicat, din cauza focarului ce s-a dezvoltat într-o zonă cu stânci care, din cauza temperaturilor dezvoltate de incendiu, se desprind, punând în pericol personalul participant la stingere.

Zona este greu accesibilă, deplasarea se face pe jos, materialele necesare stingerii fiind transportate cu ajutorul ATV-ului. În prezent se lucrează la lichidare, folosindu-se ca metode de stingere îndepărtarea materialelor combustibile din zona de ardere și folosirea de cantități limitate de apă transportate de către militari cu atomizoare portabile.

Incendiul a fost localizat pe o suprafață de aproximativ 3-4 hectare, făcându-se eforturi deosebite de către tot personalul participant, pentru stingerea acestuia, în condițiile lipsei de precipitații și a curenților de aer dezvoltați în zona de ardere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.