Intervenţiile pompierilor ieşeni la sfârşit de săptămână

Sâmbătă, 01 August 2020Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Interventiile pompierilor ieseni la sfarsit de saptamana | imaginea 1 În perioada 24 – 27 iulie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

În data de 24.07, ora 09:03, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, strada Măicuță, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 24.07, ora 09:03, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în oraș Târgu Frumos, DE 583, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 700 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 25.07, ora 10:25, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Șoseaua Păcurari, pentru stingerea unui incendiu produs la un tablou electric. A ars tabloul de distribuție a energiei electrice și un metru liniar de conductori electrici. Cauza probabilă de producere a incendiului au fost defecțiunile tabloului de distribuție a energiei electrice.

În data de 25.07, ora 11:36, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Tomești, comuna Tomești, DN 28, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Au ars bordul autoturismului în proporție de 70%, tapițeria pe o suprafață de 50%, componentele din mase plastice și din cauciuc ale compartimentului motor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scăpările de gaze combustibile.

În data de 25.07, ora 12:40, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Libertății, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și trei metri cubi de resturi lemnoase. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scânteile purtate de vânt pe materialele combustibile.

În data de 25.07, ora 14:59, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Găureni, comuna Miroslava, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 3000 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.

În data de 25.07, ora 16:21, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Viticultori, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 3 hectare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.

În data de 26.07, ora 20:14, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Trecătoarea Păun, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars o candelă și un televizor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

În data de 26.07, ora 23:37, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Focuri, comuna Focuri, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars: acoperișul locuinței din lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de 40 metri pătrați, izolația din polistiren pe o suprafață de 20 metri pătrați și doi metri liniari din izolația conductorilor electrici. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un conductor electric defect.

În data de 27.07, ora 01:33, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Voinești, comuna Voinești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars acoperișul locuinței din lemn cu învelitoarea din tablă pe o suprafață de 65 metri pătrați și mobilier divers. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un conductor electric defect.

În data de 26.07, ora 09:10, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Ion Neculce, comuna Ion Neculce, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Au ars materialele combustibile, izolația conductorilor electrici din compartimentul motor al autoturismului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor electric defect.

În data de 26.07, ora 14:30, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Rediu, comuna Rediu, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexa gospodărească. Au ars aproximativ 50 metri pătrați de acoperiș din lemn și învelitoare din tablă, bunuri electrocasnice și 500 kilograme de cereale. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sobă.

În data de 26.07, ora 18:10, Detașamentul 1 de Pompieri Iași și Detașamentul 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Țuțora, comuna Țuțora, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o groapă de gunoi pe o suprafață de aproximativ 2000 metri pătrați.

Intervenţii/misiuni

În data de 24.07, ora 11:50, un echipaj din cadrul Detașamentul 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de montare a două corturi la Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași în scopul efectuării triajului epidemiologic.

În data de 24.07, ora 14:14, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportul unui bărbat, supraponderal, din locuința situată în municipiul Iași, la ambulanță.

În data de 24.07, ora 18:25, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Uricani, comuna Miroslava, județul Iași pentru asigurarea măsurilor specifice în urma unui accident rutier.

În data de 25.07, ora 10:01, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de verificare a unui cort pentru efectuarea triajului epidemiologic la Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași.

În data de 25.07, ora 10:31, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit, în municipiul Iași, strada Lotrului, pentru deblocarea ușii unui apartament. După pătrunderea în locuință, proprietara a fost găsită căzută, conștientă. A fost predată echipajului Serviciului de Ambulanță Județean Iași prezent la locul intervenției.

În data de 25.07, ora 17:07, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași și Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Mihail Sturza, pentru deblocarea ușii unui apartament. După pătrunderea în locuință, proprietara a fost găsită, căzută, conștientă. A fost predată echipajului SMURD prezent la locul intervenției.

În data de 25.07, ora 18:20, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de întreținere a unui cort pentru efectuarea triajului epidemiologic la Centrul de Dializă FRESENIUS din mun. Iași, Bulevardul Carol I.

În data de 27.07, ora 22:11, Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Schitu Duca, comuna Schitu Duca, jud. Iași, pentru asigurarea măsurile specifice în urma unui accident rutier.

În data de 26.07, ora 09:00, echipaje din cadrul inspectoratului au asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență pe timpul desfășurării concursului de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, în șase locații din municipiul Iași.

În data de 26.07, ora 10:00, un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Hârlău a executat o misiune de întreținere a unui cort pentru efectuarea triajului epidemiologic la Spitalul Orășenesc Hârlău.

În data de 26.07, ora 19:00, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit, în municipiul Iași, strada Vasile Lupu, pentru deblocarea ușii unui apartament. După pătrunderea în locuință, din nefericire, proprietarul, bărbat 76 ani, a fost găsit decedat în dormitor.

În perioada analizată, echipajul C.B.R.N. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 20 de misiuni specifice.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial

În data de 25.07, ora 10:40, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune pirotehnică în localitatea Laza, comuna Laza, județul Vaslui. A fost asanată o suprafață de 100 metri pătrați. Pe timpul executării misiunii de asanare, a fost descoperit un proiectil exploziv calibru 75 milimetri, care fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

În data de 25.07, ora 11:40, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune pirotehnică în localitatea Todirești, comuna Todirești, județul Iași. A fost asanată o suprafață de 10 metri pătrați. Pe timpul executării misiunii de asanare, a fost descoperită o bombă de aviație exploziv forjată cu focos de 100 kilograme, care fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.

În data de 25.07, ora 12:00, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune pirotehnică în localitatea Șendreni, comuna Victoria, județul Iași. A fost asanată o suprafață de 10 metri pătrați. Pe timpul executării misiunii de asanare, a fost descoperită o grenada defensivă, care fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

Echipajele SMURD au intervenit la 68 de cazuri medicale.

Interventiile pompierilor ieseni la sfarsit de saptamana | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.