Misiune de căutare a trupului unui bărbat posibil înecat

Miercuri, 19 August 2020Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Misiune de cautare a trupului unui barbat posibil inecat | imaginea 1 Echipaje specializate de căutare-salvare ale pompierilor călărășeni, împreună cu un echipaj de scafandri de la I.S.U. B-IF, au întreprins pe parcursul întregii zile de sâmbătă, 15 august a.c., misiuni de căutare pe brațul Borcea, în zona localităţii Dichiseni, pe malul stâng, pentru găsirea trupului unui bărbat în vârstă de 47 ani, despre care existau informaţii că s-ar fi înecat în noaptea de 14 august.

S-a intervenit atât în noaptea precedentă, în intervalul orar 00.00 – 02.00, cât şi pe parcursul zilei de sâmbătă, începând cu ora 08.00, cu bărci cu motor și echipamentele specifice de căutare. Echipajul de scafandri de la Detaşamentul Special de Salvatori al ISU B-IF, împreună cu pompierii călărăşeni, vor desfăşura căutări în zona indicată până la lăsarea întunericului.

Recomandări!

Cu apa nu-i de joacă… o demonstrează zecile de persoane care și-au pierdut viața în timp se aflau la scăldat! Numai în ultimele două luni,la nivel naţional peste 30 de adulți și 12 copii s-au înecat! În multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic! Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Și persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă.

Fiecare părinte trebuie să aibă în vedere siguranța copilului, mai ales atunci când acesta se află în apropierea apei. Este foarte important să nu-ți pierzi copilul din câmpul vizual, nici măcar o secundă. Oricât de bine înoată copilul tău, nu ai garanția că ceva rău nu se poate întâmpla.

Scăldați-vă doar în locuri special amenajate pentru înot și respectați avertizările privind interzicerea scăldatului! Supravegheați permanent copiii aflați în apă sau în apropierea acesteia! Fii responsabil în preajma apei și învață-ți copilul să facă la fel!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.