Misiune pirotehnică într-o pădure din localitatea Cisnădie

Luni, 31 August 2020Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Misiune pirotehnica intr o padure din localitatea Cisnadie | imaginea 1 Sâmbătă, 29 august a.c., în jurul orei 10:00, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt. Dumitru Croitoru" al județului Sibiu a fost anunțată de faptul că un căutator de relicve a descoperit într-o zonă de pădure situată la intrarea din DN1 în localitatea Cisnădie, o grenadă defensivă de razboi.

În cel mai scurt timp, echipajul pirotehnic s-a deplasat la fața locului și, realizând o recunoaștere în zonă, cu accesoriile specifice, a descoperit și alte elemente de muniție.

Peste două ore, specialiștii pirotehnici au efectuat cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a următoarelor elemente de muniție: 1 bucată grenadă defensivă de război, 1 bucată proiectil exploziv de război cal. 75 mm și 1 bucată proiectil perforant de război cal. 57 mm.

Pirotehnicienii sibieni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă #112, pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.