Pompierii vasluieni au salvat un depozit de lemne și o hală de producție

Joi, 20 August 2020Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Pompierii vasluieni au salvat un depozit de lemne si o hala de productie | imaginea 1 Marţi seara, 18 august a.c., Detaşamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu cinci autospeciale, o ambulanță SMURD tip B2, 20 subofițeri și un ofițer, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la șase barăci și un depozit de lemne pentru foc, din municipiul Vaslui, strada Podul Înalt, în spatele gării CFR.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul barăcilor, ardea ușor într-un depozit pentru lemne de foc (depozit în care se aflau depozitați peste 2000 metri cubi de lemn pentru foc) și exista pericolul de propagare la o hală de producție a mobilei. Pompierii au scos din foc două butelii GPL, pentru care exista pericol de explozie.

S-a acționat pe trei sectoare de intervenție, primul, pentru protecția obiectivelor economice anterior menționate, cel de-al doilea, pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al treilea, pentru salvarea unor animale surprinse de foc.

Au ars șase barăci din lemn (pe o suprafață de circa 300 metri pătrați), aproximativ patru tone furaje și un tablou electric. Au murit patru suine, 70 păsări și un câine.

Au fost salvate 30 păsări și un câine. De asemenea au fost salvate hala de producție a mobilei și aproximativ 2000 metri cubi lemn pentru foc. Intervenția a fost îngreunată de vântul care purta scânteile chiar și la distanțe mai mari de 100 metri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spațiu deschis. La intervenție au participat și efective de poliţie, jandarmerie și poliție locală.

Pompierii vasluieni au salvat un depozit de lemne si o hala de productie | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.