Proiectil de artilerie descoperit pe un drum forestier

Luni, 10 August 2020Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Proiectil de artilerie descoperit pe un drum forestier | imaginea 1 Echipele pirotehnice aparținând Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Vaslui și Iași s-au deplasat în municipiul Huși pentru asanarea unui element de muniție găsit pe un drum forestier.

La sosirea echipajelor de intervenție, pe drumul care duce spre Ferma nr. 18, fost găsit un proiectil de artilerie perforant trasor, calibru 76 mm. Proiectilul a fost asigurat, ridicat și transportat la depozitul de muniție neexplodată, urmând a fi distrus la o dată ulterioară.

ATENŢIE!

În cazul în care descoperiți elemente de muniție neexplodată sau luați la cunoștință despre existența lor, anuntați imediat evenimentul prin SNAU 112. Pentru evitarea unor tragedii atunci când descoperiți elemente de muniție neexplodată acţionați astfel:

  • Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;
  • Nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
  • Nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
  • Nu ridicați, nu transportați, nu introduceți munițiile neexplodate în locuințe;
  • Nu aruncați munițiile la fier vechi și nu le predați la societățile colectoare;
  • Nu lăsați copiii să se joace cu muniție;
  • La sosirea organelor specializate indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă;
  • Când se execută lucrări și se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță evenimentul la 112.

Neutralizarea și distrugerea munițiilor se execută numai de către echipele pirotehnice care au pregătirea și dotarea cu aparatura specială pentru această misiune periculoasă. NU UITAȚI că pentru a evita producerea unor tragedii este deosebit de important să respectați regulile de comportament atunci când este găsit un element de muniție neexplodat!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.