Respect, Plutonier Sâplăcan Valentin!

Duminică, 16 August 2020Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Respect  Plutonier Saplacan Valentin | imaginea 1 În după-masa zilei de vineri, 7 august a.c., plutonier Sâplăcan Valentin, aflându-se în concediu, a acordat prim ajutor medical unei persoane care a intrat în stop cardio-respirator.

Victima, o persoană de sex masculin de aproximativ 60 de ani, aflându-se într-un bazin de relaxare, a suferit un stop cardio respirator. Aceasta a fost extrasă de îndată din bazin de către persoanele care au văzut evenimentul.

Valentin, observând de la distanță că se adună oamenii și că s-a creat o stare de panică în zonă, a intervenit să acorde prim ajutor medical victimei. Verificând starea ei și văzând că aceasta era fără semne vitale, Valentin a început imediat să acorde prim ajutor victimei. Până la sosirea ambulanței SMURD cu medic, salvatorul i-a aplicat masaj cardiac.

La scurt timp după sosirea echipajelor de intervenție, victimei i-a revenit pulsul și a fost transportată de urgență la spital. În momentul de față starea victimei este stabilă datorită faptului că Valentin a intervenit prompt și necondiționat să-i acorde ajutor medical.

Reprezentanţii ISU Mureş îi mulţumesc lui Valentin pentru toată dedicarea, implicarea și devotamentul de care dă dovadă.

Respect  Plutonier Saplacan Valentin | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.