Respect, Plutonier adjutant Moga Roman şi Sergent major Senche Alexandru!

Joi, 20 August 2020Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Respect  Plutonier adjutant Moga Roman si Sergent major Senche Alexandru | imaginea 1 Oricând, oriunde mereu salvatori...

Plt. adj. Moga Roman din cadrul Secției de Pompieri Mediaș și Sg. maj. Senche Alexandru din cadrul Detașamentului de Pompieri Sibiu se află în aceste zile detașați în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al județului Constanța, în sprijinul colegilor constănțeni.

Aceștia au intervenit, în seara zilei de 16 august a.c., la un incendiu ce se manifesta la camera unui hotel din stațiunea Venus. Salvatorii sibieni, care făceau parte din echipajul SMURD, au fost printre primii ajunși la fața locului, astfel că au intrat în hotel, printre aglomerația de oameni panicați care se autoevacuau, alături de pompierii constănțeni care interveneau pentru stingerea incendiului.

”Toți oamenii se autoevacuau panicați din hotel...noi le-am luminat scările cu telefoanele mobile, era totul învăluit în întuneric și fum...am supravegheat fluxul de oameni ca să ajungă în siguranță afară, în timp ce băteam la fiecare ușă pentru a ne asigura că nu a mai rămas nimeni...”, a mărturisit plt. adj. Roman Moga.

De asemenea, acesta a alergat prin fumul dens spre etajul V, unde se manifesta incendiul, cu materiale (măști și tuburi de oxigen) pentru a-și sprijini colegii pompieri. Într-una dintre camere, o familie rămăsese neevacuată. În acel moment, unul dintre pompierii militari i-a predat în brațe un copil spre a-l evacua în siguranță, în timp ce alt coleg pompier, cu părinții și cel de-al doilea copil, îl urmau.

”Traseul a fost dificil, plin de fum înecăcios și întunericul care ne punea în dificultate, dar totul a decurs bine...și am scos copilul în siguranță în afara hotelului, unde o doamnă asistentă l-a preluat pentru evaluare medicală”, spune emoționat plt. adj. Moga Roman.

Copilul era speriat și panicat de tot ceea ce s-a întâmplat, iar salvatorul sibian a comunicat cu el pe tot timpul transportului, asigurându-l că totul va fi bine, chiar glumind cu el pentru a-l liniști. În cele din urmă, chiar au devenit prieteni, pompierul împrumutându-i copilului o cască de intervenție pentru a se fotografia.

Colegii din cadrul ISU Sibiu le adresează felicitări pentru profesionalismul și modul exemplar de implicare în gestionarea intervenției alături de pompierii constănțeni și mult succes în provocările viitoare.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.