Salvare a două persoane aflate la înălţime, printre intervenţiile gestionate de ISU Mureş

Vineri, 28 August 2020Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Salvare a doua persoane aflate la inaltime  printre interventiile gestionate de ISU Mures | imaginea 1 În perioada 14 - 23 august a.c., ISU Mureș a gestionat 564 de intervenții, dintre care cele mai importante pot fi amintite:

515 de intervenții SMURD.

Incendii:

În perioada mai sus menționată, pompierii militari de la Detașamentul Sighișoara au intervenit pentru stingerea a șapte incendii produse la groapa de gunoi din municipiul Sighișoara.

Vineri, 14 august, în jurul orei 14:45, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de vegetație uscată în municipiul Reghin, în zona releului de la Pădurea Rotundă. Au executat misiunea stingerii incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentul de Pompieri Reghin.

Luni, 17 august, în jurul orei 12:25, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu produs la un container de gunoi, în municipiul Târgu Mureș, strada Valea Rece. Au executat misiunea stingerii pompierii militari din cadrul Detașamentul Târgu Mureș.

Luni, 17 august, în jurul orei 17:30, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu produs la un tractor în municipiul Reghin la ieșire spre Breaza. Au intervenit pompierii militari din Detașamentul Reghin. Ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că este vorba despre un tractor care ardea în totalitate, din fericire fără victime și fără pericol de propagare.

Marți, 18 august, în jurul orei 14:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de baloți de fân în municipiul Târgu Mureș - Mureșeni-Sat, strada Prutului. Au îndeplinit misiunea stingerii pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă la aproximativ 20 de baloți de fân.

Joi, 20 august, în jurul orei 17:35, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui incendiu la o magazie, în localitatea Vălenii de Mureș. Au intervenit pompierii militari din Punctul de Lucru Deda. A ars o magazie pe o suprafață de aproximativ 15 mp, fără pericol de propagare.

Sâmbătă, 22 august, în jurul orei 07:10, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui incendiu la o casă de locuit în localitatea Valea Izvoarelor, strada Principală. Au intervenit pentru stingerea acestuia pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș și SVSU Iernut. A ars generalizat o casă de locuit de aproximativ 120 mp. Din fericire, nu au fost victime.

Sâmbătă, 22 august, în jurul orei 21:15, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui incendiu la un autoturism, între localitățile Eremitu şi Câmpu Cetății. Au intervenit pentru stingere pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Sovata și SVSU Eremitu. Circulația a fost blocată pe ambele sensuri pe toată durata intervenției. Din fericire, nu au fost victime.

Accidente rutiere:

Duminică, 16 august, în jurul orei 18:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru asigurarea de măsuri P.S.I. în cazul unui autoturism răsturnat intre localitățile Petelea și Periș. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. În autoturism se aflau trei victime, niciuna încarcerată, două au fost de cod verde și una de cod galben. Victimelor li s-au acordat îngrijiri medicale de către ambulanța aflată la locul intervenției.

Joi, 20 august, în jurul orei 15:40, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru asigurarea de măsuri PSI la un accident rutier pe E60 – pe raza localității Hădăreni, fără victime încarcerate. Au intervenit pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș și echipajul de ambulanță SMURD Luduș, în cooperare cu SAJ Mureș. A fost vorba despre un accident rutier între două autoturisme. În urma impactului, două victime au necesitat îngrijiri medicale. Pompierii militari au curățat și spălat carosabilul.

Sâmbătă, 22 august, în jurul orei 17:30, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru asigurarea de măsuri PSI, la un accident rutier cu scurgeri de combustibil pe carosabil în localitatea Sângeorgiu de Mureș, strada Principală. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. În accident au fost implicate patru autoturisme, cu scurgeri de antigel pe carosabil, circulația a fost blocată pe un sens de mers. În urma accidentului, o victimă a fost transportată la spital de către ambulanța aflată la fața locului. Pompierii militari au curățat și spălat carosabilul pentru a nu exista pericol de accidente rutiere.

Degajare copac:

Duminică, 16 august, în jurul orei 04:45, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul unui arbore căzut pe carosabil, în localitatea Bălăușeri. Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

Salvare persoane de la înălțime:

Vineri, 14 august, în jurul orei 16:20, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru a salva două persoane blocate la înălțime, în Cetatea Ţărănească din localitatea Saschiz. Au executat misiunea de salvare persoane pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. La sosirea forțelor de intervenție, persoanele se aflau urcate la înălțime pe schela instalată de pe zidurile cetății și nu reușeau să coboare singure, motiv pentru care s-a solicitat intervenția pompierilor militari. Din fericire, persoanele au coborât cu bine de pe schelă, ajutate de pompierii militari. Acestea nu au necesitat îngrijiri medicale.

Extragere pisică din fântână:

Joi, 20 august, în jurul orei 08:45, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru salvarea unei pisici cazute în fântână, în localitatea Vălureni. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. Aceștia au reușit să pătrundă în fântâna adâncă de aproximativ 10 m, dar din păcate pisica era moartă. Aceasta fost extrasă de către pompierii militari.

Misiune pirotehnică:

Vineri, 14 august, în jurul orei 10:10, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la o misiune pirotehnică în localitatea Bogata. S-a găsit o bombă de aruncător cal 60 mm. Cel mai probabil muniția provine de pe timpul conflictelor militare. Aceasta a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță de către echipa pirotehnică din cadrul Detașametului de Pompieri Târgu Mureș.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.