Un depozit de produse şi preparate din carne a fost mistuit de incendiu

Sâmbătă, 01 August 2020Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Un depozit de produse si preparate din carne a fost mistuit de incendiu | imaginea 1 Pompierii militari au fost alertați luni, 27 iulie a.c., în jurul orei 03:40, despre izbucnirea unui incendiu la o hală de depozitare produse şi preparate din carne, situată la ieșirea din municipiul Focșani spre Odobești.

La locul evenimentului s-au deplasat de urgență 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 ambulanță SMURD, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și 1 autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. În sprijinul pompierilor militari a acționat și SVSU Odobești cu 1 autospecială de stingere cu apă și spumă.

La momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta generalizat cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 400 mp, cuprinzând întreaga clădire.

Ulterior, la locul evenimentului s-a deplasat şi un buldoexcavator. După 4 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Au ars: o hală construită din panouri termoizolante (tip sandwich), în suprafaţă de 400 mp, 100 t carne, 1 motostivuitor şi o liză electrică (utilaj pentru manipularea paleţilor).

Datorită eforturilor depuse de pompierii militari, au fost salvate din calea flăcărilor 2 hale şi o clădire de birouri, aflate în imediata vecinătate. Incendiul a prezentat un risc ridicat de pericol, deoarece lângă hala cuprinsă de flăcări se afla un rezervor cu GPL, care alimenta instalaţiile tehnologice.

Din cercetările efectuate, cauza probabilă care a generat evenimentul a fost efectul termic al curentului electric la un tablou de măsură şi control lăsat sub tensiune nesupravegheat. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.