Un mic arsenal din Al Doilea Război Mondial, descoperit de un detectorist autorizat

Sâmbătă, 01 August 2020Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Un mic arsenal din Al Doilea Razboi Mondial  descoperit de un detectorist autorizat | imaginea 1 Un mic arsenal din Al Doilea Război Mondial: cinci bombe de aruncător calibru 82 mm, șapte stabilizatoare de bombă aruncător cal. 82 mm și 22 tuburi de cartușe calibru 7,62 mm a fost descoperit duminică, 26 iulie a.c., de un detectorist autorizat, între localitățile Frumoasa și Lunca de Sus, fiind solicitată imediat intervenția specialiștilor pirotehniști din cadrul ISU Harghita.

Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Nu uitați! În momentul în care identificați, în orice circumstanțe, elemente de muniție rămase neexplodate, opriți orice activitate și solicitați, prin numărul unic de urgenţă 112, intervenția echipajului pirotehnic specializat în misiuni de acest tip.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.