Urme ale celui de Al Doilea Război Mondial descoperite la Ungureni

Vineri, 07 August 2020Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Urme ale celui de Al Doilea Razboi Mondial descoperite la Ungureni | imaginea 1 Descoperire periculoasă în curtea unui localnic din Ungureni, unde o echipă de muncitori care executa lucrări de aducțiune apa a scos la suprafață un element de muniție.

Pirotehnicienii botoşăneni care s-au deplasat la faţa locului au constatat că este vorba de un proiectil perforant, cal. 100 mm, rămas neexplodat din timpul conflictelor militare. Muniția a fost ridicată și transportată în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi și să anunţe ISU sau Poliţia prin numărul unic de urgență 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.