42 de misiuni ale pompierilor mehedințeni în doar două zile

Luni, 28 Septembrie 2020Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

42 de misiuni ale pompierilor mehedinteni in doar doua zile | imaginea 1 În ultimele două zile, pompierii mehedințeni au efectuat 42 de misiuni, dintre care 13 pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, 10 pentru stingerea unor incendii, două pentru îndepărtarea unor cuiburi de gărgăuni și o intervenție pentru acordarea primului-ajutor medical victimei unui accident rutier.

Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistență medicală unui număr de 16 persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a 10 incendii, izbucnite la vegetație uscată, pe raza localităților: Valea Albă, Erghevița, Roșiori, Șimian, Magheru, Traian, Vânju Mare (3) și Strehaia, ca urmare a nerespectării de către cetățeni a măsurilor de apărare împotriva incendiilor. Pompierii militari au reușit să împiedice propagarea flăcărilor la casele din apropiere, dar și la culturi de cereale și o pădure de stejar. Incendiile au cuprins circa 190 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș, dar și 4 hectare de litieră de pădure.

În perioada 21-22 septembrie a.c., cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au desfășurat 20 acțiuni la 31 secții de votare, o unitate de turism și o fermă agricolă. În urma verificărilor efectuate, nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19), însă pompierii au urmărit și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor la obiectivele controlate.

De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 13 misiuni, dintre care 10 pentru decontaminarea a 21 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar trei pentru preluarea și transportul unor persoane care au intrat în izolare la domiciliu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.