7 bombe de aruncător şi 2 proiectile, descoperite în urma unor lucrări de betonare

Luni, 07 Septembrie 2020Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

7 bombe de aruncator si 2 proiectile  descoperite in urma unor lucrari de betonare | imaginea 1 Mai multe elemente de muniție rămase neexplodate au fost descoperite, în cursul zilei de sâmbătă, 5 septembrie a.c., în localitatea Cinod, în urma unor lucrări de betonare rigole de șanțuri.

La fața locului s-a deplasat echipajul pirotehnic din cadrul ISU Harghita, care a cercetat zona și a identificat, ridicat, transportat și depozitat, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare, un număr de 7 bombe de aruncător calibru 50 mm și 2 proiectile explozive calibru 25 mm, provenind, cel mai probabil, din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Pe această cale, pompierii harghiteni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112, pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.