96 de misiuni ale pompierilor mehedințeni la sfârşit de săptămână

Joi, 24 Septembrie 2020Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

96 de misiuni ale pompierilor mehedinteni la sfarsit de saptamana | imaginea 1 Pompierii militari au intervenit, în perioada 18 - 20 septembrie a.c., pentru stingerea a 23 de incendii, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, îndepărtarea unui cuib de gărgăuni dintr-o gospodărie, la patru accidente rutiere, dar și pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus.

Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală celor 37 de persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgenţă 112.

În cursul zilei de vineri, 18 septembrie a.c., specialiști din cadrul Inspecției de Prevenire au desfășurat trei acțiuni de control, care au vizat două unități de învățământ și o stație PECO.

Pompierii militari au intervenit și pentru stingerea a 23 de incendii, 20 dintre acestea izbucnite la vegetație uscată, care au cuprins peste 80 de hectare de teren, pe raza a 12 unități administrativ teritoriale: Șimian (4), Butoiești (3), Livezile (2), Vânju Mare (2), Voloiac (2), Corlățel, Dârvari, Devesel, Gogoșu, Hinova, Jiana și Vânători.

Stingerea incendiilor de vegetație uscată a necesitat un efort susținut din partea pompierilor, care au intervenit pentru limitarea lor, împiedicând extinderea flăcărilor la vecinătăți: gospodării, culturi de viță de vie și păduri de foioase. Alături de pompierii militari, au acționat și pompieri voluntari, durata intervențiilor atingând și peste patru ore.

Pentru a preveni izbucnirea unor incendii, ca urmare a folosirii focului deschis pentru igienizare, se recomandă cetăţenilor ca arderea să se execute:

  • în condiţii meteorologice fără vânt;
  • în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii;
  • să se desfăşoare numai pe timp de zi sub supraveghere permanentă.

De asemenea, cetăţenii să dispună de mijloace şi materiale pentru stingerea eventualelor incendii și să nu părăsească locul arderii înainte de a stinge focul.

Totodată, se face precizarea că arderea resturilor vegetale, a deşeurilor şi altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc deschis - emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 la 2500lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.