Au intervenit la incendiu, de două ori la aceeaşi adresă

Luni, 28 Septembrie 2020Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Au intervenit la incendiu  de doua ori la aceeasi adresa | imaginea 1 Miercuri dimineaţa, 23 septembrie a.c., Secția de Pompieri Huși a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Bălțați, comuna Tătărăni.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată și exista pericolul de propagare la o locuință aflată la aproximativ patru metri distanță. S-a acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru stingerea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția locuinței apropiate.

După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Au ars aproximativ 50 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, 50 metri pătrați tavan din lemn și lut, două uși, două ferestre, două paturi, două dulapuri, un TV, diverse textile și documente. Au fost deteriorate un frigider, o mașină de gătit, o ușă, o fereastră, diverse piese de mobilier și alte textile.

A fost salvată locuința din apropiere. Nu au fost victime. Patru persoane s-au autoevacuat, iar o persoană de sex feminin în vârstă de aproximativ 91 ani, a fost evacuată pe brațe. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri necorespunzătoare.

După aproximativ cinci ore, la aceeași adresă, Secția de Pompieri Huși a intervenit, din nou, cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la cea de-a doua locuință aflată în curte.

La fața locului a fost deplasată și o ambulanță SMURD tip B2 (EPA). La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată și exista pericolul de propagare la un adăpost de animale. O butelie GPL a fost scoasă înainte de a exploda.

După aproximativ două ore și jumătate, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 70 metri pătrați acoperiș din țiglă pe astereală din lemn, patru uși, patru ferestre, trei paturi, trei șifoniere, o masă, patru scaune, un frigider, diverse textile și documente.

Au fost degradate piese de mobilier, o mașină de gătit, o sobă din teracotă, diverse textile. În cazul celei de-a doua locuințe distruse de incendiu, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost acțiunea intenționată.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.