Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Vineri, 11 Septembrie 2020Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Bilantul misiunilor din ultimele 24 de ore | imaginea 1 Un incendiu cu pagube materiale a izbucnit miercuri, 09 septembrie a.c., în jurul orei 12.15, la o locuință din comuna Movila.

Pompierii de la Garda de Intervenție Țăndărei au intervenit mai bine de o oră cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru salvarea locuinței și a bunurilor din aceasta. Totuși, până la lichidare, focul a ars acoperișul construit din lemn pe aproximativ 60 mp și s-au distrus elemente din starea de fixație.

Nu au existat victime și focul nu s-a extins la vecinătăți. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un scurtcircuit electric, cauzat de un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia au intervenit tot miercuri, 09 septembrie, a.c., în jurul orei 16.00, la un accident rutier produs în municipiul Slobozia, în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului, s-au deplasat de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Din eveniment a rezultat o victimă de sex masculin, în vârstă de 19 ani, care a fost evaluată de echipajul SMURD. Ulterior, aceasta a refuzat transportul la spital. Militarii au mai acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiului la locul accidentului și sablare carosabil.

În ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical calificat unui număr de 19 cazuri de natură medicală.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.