Foc de igienizare scăpat de sub control

Vineri, 04 Septembrie 2020Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Foc de igienizare scapat de sub control | imaginea 1 Marţi, 1 septembrie a.c., Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată și trei gospodării din localitatea Valea Siliștei, comuna Solești.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se extinsese de la vegetația uscată către cele cele trei gospodării, între care, o locuință și două anexe. În casa cuprinsă de flăcări nu se aflau persoane. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

Au ars circa 7000 metri pătrați vegetație uscată, aproximativ 40 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, două anexe, 35 metri liniari gard din scânduri și cinci metri cubi material lemnos pentru foc.

Au fost salvate trei locuințe și două anexe gospodărești. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu focul deschis în spațiu deschis (foc pentru igienizare).

Luni, 31 august a.c., Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din localitatea Popești, comuna Miclești. Incendiul a fost anunțat la 112 de către primarul comunei.

La sosirea primului echipaj de intervenție, incendiul se manifesta pe aproximativ 24 hectare vegetație uscată și exista pericolul de propagare spre plantațiile de viță de vie și pădurea din apropiere. Vântul și terenul accidentat au pus foarte mari probleme tuturor participanților la intervenție.

Au ars circa 30 hectare vegetație uscată și mărăciniș, precum și aproximativ două hectare de lăstăriș și arboret. De asemenea, a fost degradată o suprafață de aproximativ 6000 metri pătrați de plantație viță de vie. A fost salvată pădurea și o suprafață de aproximativ 20 hectare viță de vie.

La intervenție, pe lângă cei 20 pompieri, au mai participat membrii SVSU Miclești, 30 de cetățeni, 20 reprezentanți ai Ocolului Silvic, polițiști și jandarmi. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spațiu deschis.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.