ISU Sibiu – 55 de intervenții în 24 de ore

Joi, 24 Septembrie 2020Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

ISU Sibiu   55 de interventii in 24 de ore | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în ultimele 24 de ore, unui număr de peste 50 de solicitări venite pe numărul de urgență 112, acestea constituind cu precădere cazuri de natură medicală.

Misiunile relevante pentru această perioadă sunt următoarele:

Incendiu la compartimentul motor al unui autoturism. Luni, 21 septembrie a.c., în cursul dimineții, pompierii militari ai Punctului de Lucru Avrig au intervenit de urgență între Cârtișoara și Bâlea Lac pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui autoturism. A ars autoturismul în proporție de 90%, iar cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de un scurtcircuit electric.

Incendiu de vegetație uscată. În jurul orei 14:30, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Avrig au intervenit de urgență pe raza localității Săcădate, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Incendiul a fost lichidat în aproximativ două ore. Au ars aproximativ 3 ha de vegetație uscată și resturi vegetale. Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.

De asemenea, în jurul orei 14:45, pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Sibiu au intervenit în municipiul Sibiu, zona străzilor Săcel-Preot Bacca, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și resturi vegetale. Au ars aproximativ 1000 mp de vegetație uscată.

Misiune pirotehnică. În jurul orei 13:40, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt. Dumitru Croitoru" al județului Sibiu a fost anunțată de faptul că un căutator de relicve a descoperit într-o zonă de pădure, situată la intrarea din DN1 în localitatea Cisnădie, elemente de muniție. În cel mai scurt timp, echipajul pirotehnic s-a deplasat la fața locului și a efectuat cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a următoarelor elemente de muniție: proiectil exploziv cal 47 mm (1 buc), focos de cap (1 buc).

Pirotehnicienii sibieni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.