Incendiu generalizat la un grajd, cu pericol de propagare la casă şi anexă

Vineri, 11 Septembrie 2020Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Incendiu generalizat la un grajd  cu pericol de propagare la casa si anexa | imaginea 1 Duminică după-amiază, 6 septembrie a.c., în jurul orei 17:00, peste 20 de pompieri militari și civili, din cadrul Gărzii de Intervenție Nr. 2 Toplița și al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Gălăuțaș, printre ei și 5 colegi aflați în tura liberă, au acționat cu 3 autospeciale de intervenție, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească (adăpost de animale), în comuna Gălăuțaș.

Ajunși la locul solicitării, aceștia au constatat că incendiul se manifesta generalizat la întregul grajd, iar flăcările cuprinseseră și baloții de fân depozitați în curte, cu pericol de propagare la casa de locuit și o altă anexă, aflate în imediata apropiere.

După circa trei ore de eforturi susținute, salvatorii au reușit lichidarea flăcărilor, ce au distrus acoperișul anexei, în totalitate, pe circa 80 mp, 250 de baloți de fân, o căpiță de 1000 kg de fân, 2 pachete de parchet laminat și unelte agricole.

S-au degradat pereții anexei, 150 baloți de fân, 2 drujbe, 2 aparate de sudură și o rindea electrică. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric produs de un conductor electric improvizat. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de 300.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 25.000 lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.