Intervenţii în Valea Jiului, în urma fenomenelor meteo periculoase

Luni, 28 Septembrie 2020Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Interventii in Valea Jiului  in urma fenomenelor meteo periculoase | imaginea 1 Trei echipaje ale Detaşamentului Petroşani au fost implicate în misiunea de evacuare a apei pătrunse în 7 garsoniere aflate într-un bloc de pe Aleea Muncii din Vulcan şi 8 gospodării de pe strada Radu Şapcă din cartierul Aeroport, din Petroşani.

Inundarea imobilelor s-a produs ca urmare a suprasolicitării sistemului de canalizare care nu a făcut faţă cantităţilor însemnate de precipitaţii.

Pompierii au acţionat cu motopompe şi autospeciale pentru evacuarea apei din zonele inundate.

De asemenea, DN 66 A la ieşirea din municipiul Petroşani a suferit surpări, pe un segment de aproximativ 20 de metri, ca efect al infiltrării apei de ploaie sub covorul asfaltic.

Fenomenele meteo produse în ultimele ore au generat avarii şi la reţeaua de curent în localităţile Dumbrava de Sus, Buceş, Blăjeni, Tomeşti şi Bulzeştii de Sus.

Întreg judeţul Hunedoara s-a aflat sub incidenţa Codului Portocaliu meteorologic, caracterizat de ploi abundente şi instabilitate atmosferică în intervalul 26 septembrie , ora 11.00 - 27 septembrie, ora 03.00.

Interventii in Valea Jiului  in urma fenomenelor meteo periculoase | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.