Intervenții pentru salvarea vieții și a bunurilor materiale ale semenilor

Marți, 15 Septembrie 2020Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Interventii pentru salvarea vietii si a bunurilor materiale ale semenilor | imaginea 1 În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au acționat pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 44 evenimente, astfel:

  • 25 de intervenții ale echipajelor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 8 incendii, dintre care unul izbucnit la un utilaj agricol și 7 de vegetație uscată, gunoi menajer și miriști;
  • 4 misiuni de transport persoane confirmate COVID 19 către unitățile spitalicești;
  • 3 decontaminări ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus;
  • 4 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului SARS COV-2.

De reținut! În cazul în care observați producerea unui eveniment care poate pune în pericol viața și bunurile materiale ale cetățenilor, sunați imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112! Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24!

Un utilaj agricol a fost cuprins de flăcări

În cursul zilei de miercuri, 9 septembrie a.c., la ora 18.00, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tractor, pe raza localității Cernetu.

Ajunși la fața locului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, pompierii au constatat că focul se manifesta la partea din spate a utilajului agricol, cu pericol de distrugere în totalitate a acestuia. Focul a fost lichidat rapid în limitele găsite, fără a fi înregistrate probleme deosebite. Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la suma de 25000 de lei, iar cea a bunurilor distruse la cca. 35000 de lei.

Din primele cercetări efectuate, a reieșit că focul s-a propagat la elementele de caroserie ale utilajului de la un incendiu de vegetație uscată din apropiere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.