Nou născut, salvat de trei pompieri giurgiuveni

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Nou nascut  salvat de trei pompieri giurgiuveni | imaginea 1 Stăpânire de sine, viteză de reacție și o foarte bună pregătire - de toate acestea are nevoie un paramedic SMURD, pentru că de modul în care intervine poate depinde viața unui om.

Toate aceste calităţi le-au dovedit pompierii giurgiuveni: plt. adj. Cîmpineanu Romeo, plt. adj. Niță Constantin și plt. Vânătoru Lucian din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași.

Pentru ei tura care tocmai s-a încheiat a fost una de care își vor aminti mult timp de acum înainte.

La Colibași, o mamă speriată, cu un nou născut în brațe, inconștient, fără să respire, aștepta cu sufletul la gură ajutorul echipajelor medicale.

Cei trei paramedici au ajuns imediat la fața locului, au preluat bebelușul și i-au aplicat toate manevrele necesare, astfel încât acesta să poată respira.

Era o fetiță nou născută, care, în mâinile salvatorilor, a început să se miște, a deschis ochii și a plâns. Semn bun în astfel de cazuri.

În sprijinul paramedicilor SMURD a venit și un echipaj de ambulanță, care a preluat bebelușul și l-a transportat la spital.

Şi-au făcut doar datoria, dar merită din plin aprecierile noastre, pentru că, mai presus de toate, și paramedicii sunt tot oameni, sunt părinți, iar astfel de cazuri rămân în minte și în suflet.

Nou nascut  salvat de trei pompieri giurgiuveni | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.