Numeroase intervenţii gestionate de pompierii argeşeni în 24 de ore

Luni, 28 Septembrie 2020Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Numeroase interventii gestionate de pompierii argeseni in 24 de ore | imaginea 1 Vineri, 25 septembrie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la următoarele evenimente.

Incendii

La ora 22.21 a fost anunţat un incendiu puternic într-o gospodărie din orașul Costești, în care o butelie a explodat și o altă butelie a fost evacuată înainte să explodeze. La fața locului, au intervenit pompierii de la Secția Costești cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea și lichidarea incendiului care se manifesta la o anexă construită din lemn (magazie) și două case din apropiere, existând pericolul de propagare și la alte vecinătăți.

Au ars: 10 metri liniari de gard din lemn, magazia de circa 35 mp și obiectele din interior, două camere cu suprafața totală de aproximativ 40 mp și acoperișul din dreptul acestora, la prima casă, iar la a doua locuință, acoperișul pe aproximativ 10 mp, sursa probabilă fiind un scurtcircuit electric, iar împrejurarea, conductori electrici improvizați.

Pompierii argeșeni au intervenit cu autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiilor izbucnite la circa 53.400 mp vegetație uscată, mărăciniș, miriște și litieră de pădure, aproximativ 2000 de kg de gunoi menajer și estimativ opt metri liniari de gard din lemn. Incendiile s-au produs în localitățile Priboieni, Ungheni, Rociu, Teiu, Suseni, Bradu, Moșoaia și Câmpulung.

Intervenţii SMURD şi alte misiuni

Pe parcursul zilei, paramedicii SMURD de la Garda de Intervenție Topoloveni au intervenit în localitățile Priboieni și Călinești la două persoane, un bărbat în vârstă de 31 de ani și o femeie de 48 de ani, care au avut nevoie de îngrijiri medicale și transportul la spital în urma căderii de pe biciclete.

Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la meciul de fotbal disputat între FC Argeș și Universitatea Craiova, la Stadionul Nicolae Dobrin din Pitești. De asemenea, au asigurat și intervenția medicală, la nevoie, la competiția Națională de bob și skeleton din municipiul Câmpulung-Muscel. Pe timpul executării misiunilor nu au fost întâmpinate probleme.

Echipaje de pompieri și paramedici SMURD au intervenit la șapte accidente rutiere, petrecute pe raza județului în mai puțin de șapte ore. Evenimentele s-au soldat cu 10 victime, printre care și doi copii de o lună și respectiv cinci ani. Accidentele au avut loc după cum urmează:

  • în localitatea Arefu a fost vorba de două evenimente, accident rutier între doi motocicliști și un autoturism intrat în parapeții de beton de pe marginea drumului;
  • un TIR a ieșit în afara părții carosabile în localitatea Cotmeana;
  • două autoturisme s-au ciocnit în localitatea Bascov, iar în urma evenimentului un copil de o lună a ajuns la spital;
  • o fată de 5 ani care se plimba cu bicicleta pe strada Calea Câmpulung din municipiul Pitești a fost acroșată de un camion. Copilul a fost transportat la spital conștient și cu leziuni multiple;
  • motociclist transportat la spital în urma unui accident rutier în cartierul Făget din orașul Mioveni;
  • coliziune între un autoturism și un camion în localitatea Lunca Corbului. Eveniment s-a soldat cu trei victime, două dintre acestea au rămas încarcerate în cabina camionului și a fost nevoie de manevrele de descarcerare pentru extragerea acestora dintre fiarele contorsionate.

Nu au fost persoane decedate, iar dintre cele 10 victime, echipajele SMURD și echipajele Serviciilor de Ambulanță Județene Argeș și Olt au transportat la spitale șapte pacienți pentru investigații medicale de specialitate.

De asemenea, echipajele SMURD au gestionat în teritoriu 34 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență, iar în patru situații intervenția a fost asigurată de echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.