Pompierii vasluieni au salvat de la pârjol peste șapte hectare cu viță de vie

Joi, 24 Septembrie 2020Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Pompierii vasluieni au salvat de la parjol peste sapte hectare cu vita de vie | imaginea 1 Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din localitatea Solești, comuna Solești.

La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta la vegetația uscată din localitate și se extinsese la o plantaţie viticolă. Exista riscul de propagare a incendiului și la alte parcele plantate cu viță de vie. Intervenția a fost mult îngreunată de terenul accidentat și lipsa surselor de apă.

După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ zece hectare de vegetație uscată și mărăciniș, precum și circa 500 metri pătrați plantație viticolă. Au fost salvate aproximativ șapte hectare plantate cu viță de vie.

Nu au fost victime. La intervenție au participat și câțiva localnici. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spațiu deschis.

Pompierii vasluieni au salvat de la parjol peste sapte hectare cu vita de vie | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.