Proiectile explozive, descoperite de cetăţeni în urma unor lucrări în gospodării

Joi, 24 Septembrie 2020Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Proiectile explozive  descoperite de cetateni in urma unor lucrari in gospodarii | imaginea 1 Luni, 21 septembrie a.c., echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Anghel Saligny" al județului Vrancea a executat două misiuni pentru asanarea muniției rămase neexplodate din cele două conflagrații mondiale.

Astfel, în prima misiune, desfășurată în localitatea Mărășești, s-au preluat 2 proiectile explozive calibru 75 mm. Cea de-a doua misiune a fost în comuna Păunești, sat Viișoara, de unde a fost ridicat un proiectil perforant calibru 85 mm. În ambele cazuri, muniția a fost descoperită de cetățeni, în urma unor lucrări în gospodăriile proprii.

Muniția a fost preluată și transportată în condiții de siguranță, în vederea distrugerii.

Pompierii vrânceni reamintesc că, în cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați imediat structurile abilitate în gestionarea acestui risc.

𝗔 𝗧 𝗘 𝗡 𝗧̦ 𝗜 𝗘 ! 𝗗𝗔𝗖𝗔̆ 𝗗𝗘𝗦𝗖𝗢𝗣𝗘𝗥𝗜𝗧̦𝗜 𝗘𝗟𝗘𝗠𝗘𝗡𝗧𝗘 𝗗𝗘 𝗠𝗨𝗡𝗜𝗧̦𝗜𝗜 𝗦𝗔𝗨 𝗔𝗟𝗧𝗘 𝗢𝗕𝗜𝗘𝗖𝗧𝗘 𝗖𝗔𝗥𝗘 𝗩𝗜 𝗦𝗘 𝗣𝗔𝗥 𝗦𝗨𝗦𝗣𝗘𝗖𝗧𝗘, 𝗔𝗖𝗧̦𝗜𝗢𝗡𝗔𝗧̦𝗜 𝗔𝗦𝗧𝗙𝗘𝗟:

  • nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;
  • nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
  • nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
  • nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi;
  • nu aruncați la fier vechi și nu predați la societățile colectoare munițiile;
  • nu lăsați copiii să se joace cu asemenea muniții;

Supravegheați zona în care ați descoperit muniția până la sosirea echipei pirotehnice. Când se executa lucrări și se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță structurile abilitate de intervenție.

𝗡𝗘𝗨𝗧𝗥𝗔𝗟𝗜𝗭𝗔𝗥𝗘𝗔 𝗦̦𝗜 𝗗𝗜𝗦𝗧𝗥𝗨𝗚𝗘𝗥𝗘𝗔 𝗠𝗨𝗡𝗜𝗧̦𝗜𝗜𝗟𝗢𝗥 𝗦𝗘 𝗘𝗫𝗘𝗖𝗨𝗧𝗔̆ 𝗡𝗨𝗠𝗔𝗜 𝗗𝗘 𝗖𝗔̆𝗧𝗥𝗘 𝗦𝗨𝗕𝗨𝗡𝗜𝗧𝗔̆𝗧̦𝗜𝗟𝗘 𝗣𝗜𝗥𝗢𝗧𝗘𝗛𝗡𝗜𝗖𝗘 𝗖𝗔𝗥𝗘 𝗔𝗨 𝗣𝗥𝗘𝗚𝗔̆𝗧𝗜𝗥𝗘𝗔 𝗦̦𝗜 𝗗𝗢𝗧𝗔𝗥𝗘𝗔 𝗖𝗨 𝗔𝗣𝗔𝗥𝗔𝗧𝗨𝗥𝗔̆ 𝗦𝗣𝗘𝗖𝗜𝗔𝗟𝗔̆ 𝗣𝗘𝗡𝗧𝗥𝗨 𝗔𝗖𝗘𝗔𝗦𝗧𝗔̆ 𝗠𝗜𝗦𝗜𝗨𝗡𝗘 𝗣𝗘𝗥𝗜𝗖𝗨𝗟𝗢𝗔𝗦𝗔̆.

𝙉𝙐 𝙐𝙄𝙏𝘼𝙏̦𝙄! 𝙉𝙚𝙧𝙚𝙨𝙥𝙚𝙘𝙩𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙖𝙘𝙚𝙨𝙩𝙤𝙧 𝙧𝙚𝙜𝙪𝙡𝙞 𝙥𝙤𝙖𝙩𝙚 𝙥𝙧𝙤𝙙𝙪𝙘𝙚 𝙧𝙖̆𝙣𝙞𝙧𝙚𝙖 𝙜𝙧𝙖𝙫𝙖̆ 𝙨𝙖𝙪 𝙘𝙝𝙞𝙖𝙧 𝙙𝙚𝙘𝙚𝙨𝙪𝙡 𝙘𝙚𝙡𝙤𝙧 𝙞𝙢𝙥𝙡𝙞𝙘𝙖𝙩̦𝙞.

Proiectile explozive  descoperite de cetateni in urma unor lucrari in gospodarii | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.