Respect, Plutonier adjutant Căplănuși Nicolae!

Luni, 07 Septembrie 2020Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Respect  Plutonier adjutant Caplanusi Nicolae | imaginea 1 În după-amiaza zilei de vineri, 4 septembrie a.c., în Bulgaria, mai exact în stațiunea Albena, un bărbat român aflat în concediu a fost pe punctul de a-și pierde viața în piscina hotelului unde era cazat.

Întâmplarea a făcut ca domnul Plutonier adjutant Căplănuși Nicolae, de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung, să fie prin preajmă și să observe scena în care bărbatul se zbătea în apa adâncă. Nu a ezitat nicio clipă, a sărit îmbrăcat și l-a scos pe bărbat în grabă din apă.

Începuse să se invinețească și nu respira, salvatorul i-a aplicat manevrele învățate la cursul de prim ajutor, iar bărbatul a început să elimine apa din plămâni și să tragă aer puternic dintr-o dată. Omul a fost salvat!

Nu este prima viață salvată, printre multe altele se mai pot menționa două cazuri: în 2011 a mai salvat o persoană care se înecase cu o bucată de carne, iar în 2020 se afla în trafic, când o autocamionetă a luat foc. Acesta s-a asigurat că participanții la trafic nu vor fi victimele unei posibile explozii.

Bucuria pe care a trăit-o salvatorul este imposibil de descris...Acesta a mărturisit că de fiecare dată și-a făcut doar datoria, însă chiar dacă nu se afla la serviciu, a dat dovadă de spirit civic, și pentru asta oricine merită apreciat.

S-ar putea spune că a avut noroc, căci a fost omul potrivit la locul potrivit, dar norocul a fost de partea acelora pe care i-a salvat. Reprezentanţii Inspectoratului sunt onorați că face parte din echipa ISU Argeș și, deși nu este superman, este unul dintre eroii zilelor noastre.

P. S. Salvatorul argeşean este bărbatul în tricou roz, alături de managerul hotelului.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.