Respect, Plutonier adjutant Maria Butoi şi Plutonier major Jercalau Florin!

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Respect  Plutonier adjutant Maria Butoi si Plutonier major Jercalau Florin | imaginea 1 Pasiunea pentru nobila meserie de salvator, dar și spiritul civic de care dau dovadă pompierii, ori de câte ori au ocazia, au facut-o pe plt. adj. Maria Butoi, din cadrul Centrului Operațional Județean, să se afle în mijlocul unei situații de urgență, chiar dacă nu se afla la serviciu.

Duminică, 13 septembrie a.c., în jurul orei 08.30, aceasta se deplasa către unitate pentru a participa la ceremonia festivă ocazionată de Ziua Pompierilor.

Aflându-se în trafic, în zona unui supermarket din localitatea Mizil, a fost martora unui accident rutier în urma căruia un bătrân de 84 de ani a fost rănit grav.

În cel mai scurt timp, Maria a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112 şi s-a asigurat că va fi prezent un echipaj SMURD la locul solicitării.

Fără să stea prea mult pe gânduri a evaluat situaţia şi a cerut ajutorul oamenilor din jur pentru a întoarce victima cu faţa în sus. Din păcate, nicio persoană nu a vrut să o ajute, salvatoarea bazându-se tot pe un pompier aflat tot în timpul liber, plt. maj. Jercalau Florin.

Cei doi au făcut echipă bună şi au ajutat victima până la sosirea echipajului SMURD din cadrul Detașamentului Mizil. Ulterior, bărbatul a fost stabilizat şi transportat la spital cu hipertensiune arteriala şi traumatism cranio-cerebral.

Pentru cei doi niciun efort nu a fost prea mare şi, cu gesturi simple, au ridicat faptele de compasiune la rang de meserie de onoare. Profesionalismul, îndemânarea şi compasiunea au salvat viața unui om, iar secundele au făcut diferenţa în lupta pentru viaţă.

Maria este coordonator SMURD la nivelul județului Prahova de peste 10 ani, iar Florin este pompier şi face parte din colectivul Detaşmentului de Pompieri Mizil.

Reprezetanţii ISU Prahova le mulţumesc pentru că nu au uitat, în primul rând să fie oameni, şi pe urmă să-şi ajute semenii aflați într-o situație de urgență.

Respect  Plutonier adjutant Maria Butoi si Plutonier major Jercalau Florin | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.