Respect, Plutonier adjutant Marian Iacob!

Marți, 15 Septembrie 2020Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Respect  Plutonier adjutant Marian Iacob | imaginea 1 Din diversitatea situaţiilor în care au intervenit, pompierii au înţeles demult că viaţa bate filmul şi că pregătirea continuă, dar şi inspiraţia de moment şi ajutorul divin salvează vieţi omeneşti.

Joi seara, 10 septembrie a.c., plt. adj. Marian Iacob, încadrat la Detaşamentul de Pompieri Mizil, era subofițer de serviciu la punctul de control acces, când o femeie disperată, cu un bebeluş inert în braţe, i-a cerut ajutorul. Printre suspine şi râuri de lacrimi, mama a reuşit să-i explice pompierului că micuţa se înecase cu alimente şi că, cel mai probabil, bucăţele de hrană îi intraseră şi pe căile respiratorii.

Prahoveanul este paramedic de 10 ani, dar recunoaşte că până acum nu a mai intervenit în cazul salvării unui bebeluş. Şi-a dat seama repede ce are de făcut şi a reuşit să elibereze căile respiratorii ale fetiţei de doar 1 an. După ce a început să respire, aceasta a fost dusă cu o ambulanţă SMURD la Spitalul din Mizil şi acum se afla în afara oricărui pericol.

„Nu am mai intervenit pentru salvarea unui copil atât de mic, dar cred că Dumnezeu m-a ghidat şi am ştiut ce trebuie să fac. Înveţi toată viaţa să te pregăteşti pentru tot felul de situaţii, dar eşti om şi când vezi o mamă plângând şi un copil atât de mic livid, intervine şi factorul emoţional. Te gândeşti fără să vrei la copiii tăi de acasă. Şi atunci te îmbărbătezi şi îţi spui că trebuie să faci totul să salvezi. Eşti doar tu acolo şi fiecare secundă care trece poate conduce către un sfârşit tragic, dacă nu faci tot ce trebuie! Mă bucur mult că am putut să ajut şi că fetiţa este în siguranţă!”, a povestit salvatorul.

Plt. adj. Marian Iacob lucrează la ISU Prahova din 2006. Are 44 de ani, este căsătorit şi e tatăl a două fetiţe: una de 10 şi cealaltă de 18 ani.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.