Dublă tragedie evitată de pompierii din Dorohoi

Luni, 12 Octombrie 2020Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Dubla tragedie evitata de pompierii din Dorohoi | imaginea 1 Doi soți de 60, respectiv 64 ani, din municipiul Dorohoi, au fost la un pas să-și piardă viața după ce au intrat în beciul unde au pus mustul la fermentat. S-a întâmplat joi, 8 octombrie a.c.

Prima care a intrat în beci a fost femeia. Și pentru că nu s-a mai întors în casă, unde era așteptată de soț și câteva rude venite în vizită, bărbatul s-a dus să o caute. Câteva clipe mai târziu, cei doi au fost găsiți în beciul casei și nu răspundeau la strigătele celor din jur. Întrucât au realizat pericolul „nevăzut”, rudele au sunat după ajutor.

La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială cu apă și spumă, accesorii specifice și o ambulanță SMURD, dar și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Dorohoi.

Cele două persoane au fost scoase imediat din beci de către pompieri, fiind preluate de echipajele de prim ajutor care, după ce le-au administrat oxigen, le-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit că, cel mai probabil, cei doi s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, acumulat în spații închise, pe timpul fermentării mustului, ISU Botoșani vă recomandă:

– nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise; – nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare; – anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere; – verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen; – sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice. – nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră; – sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.