Incendiu devastator la locomotiva unui tren marfar

Luni, 12 Octombrie 2020Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Incendiu devastator la locomotiva unui tren marfar | imaginea 1 Un incendiu de proporţii s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, 8 octombrie a.c., la o locomotivă a unui tren marfar în gara Băniţa.

Pompierii Detaşamentului Petroşani au acţionat cu 3 echipaje cu autospeciale de stingere pentru lichidarea incendiului ce a distrus locomotiva. Atacarea arderii s-a putut realiza doar după întreruperea curentului pe linia de înaltă tensiune, dar a fost salvată garnitura alcătuită din 37 de vagoane de marfă goale.

Din cauza presiunii scăzute în hidrantul gării, alimentarea cu apă a fost realizată în sistem navetă, de la aproximativ 7 km. După mai bine de 2 ore de luptă cu flăcările, pompierii petroşăneni au reuşit stingerea incendiului, concluzionând că acesta a pornit din zona răcitorului de ulei al transformatorului principal, în urma efectului termic al curentului electric.

Nicio persoană nu a fost rănită în acest incendiu. Traficul feroviar pe dubla 2, între Simeria şi Petroşani, a fost reluat înainte de ora 06.00.

Incendiu devastator la locomotiva unui tren marfar | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.