Incendiu violent la două anexe gospodărești, propagat la acoperișul unei locuințe

Luni, 12 Octombrie 2020Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Incendiu violent la doua anexe gospodaresti  propagat la acoperisul unei locuinte | imaginea 1 Pompierii Gărzii Balș și ai Gărzii Osica de Sus, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în comuna Voineasa, sat Racovița, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la două anexe gospodărești și propagat la acoperișul unei locuințe.

În momentul sosirii primelor echipaje, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, dezvoltarea rapidă a focului fiind favorizată de lemnele depozitate într-una dintre anexe. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat mai bine de patru ore.

Au ars o anexă gospodărească, folosită ca bucătărie, cu suprafața de aproximativ 35 de metri pătrați, în care se aflau electrocasnice, mobilier și obiecte de uz gospodăresc, o anexă, de aproximativ 15 metri pătrați, în care se aflau circa cinci metri cubi de lemne de foc și acoperișul locuinței pe circa 70 de metri pătrați.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect sau cu improvizații.

Pompierii olteni reamintesc cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza instalațiilor electrice defecte, improvizate sau suprasolicitate:

  • nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele și dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau improvizaţii;
  • nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.