Intervențiile pompierilor ialomițeni la sfârșit de săptămână

Luni, 05 Octombrie 2020Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Interventiile pompierilor ialomiteni la sfarsit de saptamana | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița au răspuns prompt, în acest weekend, unui număr de peste 55 de solicitări venite pe numărul de urgență 112, acestea constituind cu precădere cazuri de natură medicală.

Misiunile relevante pentru această perioadă sunt următoarele:

În data de 03 octombrie a.c., în jurul orei 16:20, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu produs la o casă în comuna Sudiți. La fața locului, s-au deplasat de urgență trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia – Garda Țăndărei, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Intervenția s-a efectuat în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei. În momentul sosirii echipajelor la locul evenimentului, incendiul se manifesta la acoperișul casei. Incendiul a pornit din bucătăria casei, unde mama proprietarului, în vârstă de 72 de ani a uitat pe aragaz o cratiță cu ulei, care a luat foc. Flăcările s-au extins la tavanul din OSB al bucătăriei, pe care l-a distrus pe o suprafață de aproximativ 10 mp.

Au ars materiale din starea de fixație a acoperișului și aproximativ 40 mp din acoperișul învelit cu plăci de azbociment. S-au deteriorat bunuri electrocasnice și articole de îmbrăcăminte. Nu au existat victime și pericol de extindere la casele vecine. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un aparat de gătit lăsat nesupravegheat. Focul a fost lichidat de pompieri după mai bine de o oră.

În data de 04 octombrie a.c. în jurul orei 13:10, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu care a cuprins un adăpost de animale, din satul Progresu, comuna Făcăeni. La locul solicitării s-au deplasat de urgență două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Fetești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Intervenția promptă a salvatorilor ialomițeni a condus la localizarea incendiului în cel mai scurt timp, înlăturând-se pericolul de extindere la vecinătăți. A ars adăpostul de animale în proporție de 70%. Din fericire în interior nu se aflau în acel moment animale. Salvatorii au salvat din furia flăcărilor o magazie unde erau depozitate cereale și două șire de baloți din paie. Focul a fost stins de pompieri după mai bine de două ore. Incendiul, a avut drept cauză probabilă neprotejarea termică corerspunzătoare pe timpul utilizării unei motopompe de tras apă.

În data de 04 octombrie a.c. în jurul orei 17:30, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată și miriște de porumb pe raza comunei Movilița. Pompierii de la Detașamentul de Pompieri Urziceni au lucrat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă mai bine de o oră pentru localizarea și lichidarea acestuia. Au ars vegetație uscată și miriște de porumb pe o suprafață de aproximativ 2 ha. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.