Misiune pirotehnică în centrul municipiului Sibiu

Vineri, 09 Octombrie 2020Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Misiune pirotehnica in centrul municipiului Sibiu | imaginea 1 Miercuri dimineaţa, 7 octombrie a.c., un apel pe numărul de urgență 112 anunța faptul că în turnul Bisericii Evanghelice din piața Huet a municipiului Sibiu a fost găsit un element de muniție, în timp ce se efectuau lucrări de restaurare.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipajul pirotehnic și un echipaj de pompieri militari, cu autospeciala de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU Sibiu. De asemenea, s-au mobilizat în sprijin următoarele forțe:

  • 1 echipaj de prim-ajutor SAJ Sibiu;
  • 2 echipaje de poliție.

In scop preventiv și pentru desfășurarea în siguranță a intervenției, la fața locului s-a procedat la balizarea zonei și închiderea pieței pe o rază de aproximativ 150 mp, precum și interzicerea accesului din școala și înspre școala care se afla în imediata apropiere.

Specialiștii pirotehnicieni au intervenit în interiorul bisericii, efectuând cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a 1 bucată proiectil exploziv de război (Al II-lea Război Mondial), calibrul 76 mm, cu focosul activ.

‼️Pirotehnicienii sibieni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112, pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.