Pericolul din pădure

Sâmbătă, 17 Octombrie 2020Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Pericolul din padure | imaginea 1 Luni, 12 octombrie a.c., echipa pirotehnică a ISUJ Bacău a fost solicitată să intervină în stațiunea Slănic Moldova, pădurea din zona Fermei Stâna Dacilor, în vederea identificării și ridicării unui element de muniție rămas neexplodat, provenit din timpul conflictelor armate.

Muniția a fost descoperită accidental in timpul unei plimbări prin pădurea din apropiere, de către o persoană care a dat dovadă de foarte multă responsabilitate și care, realizând pericolul la care se expune, a anunțat imediat instituțiile competente.

La locul intervenției a sosit echipa de specialiști pirotehnicieni aparținând ISU Bacău care, alături de colegii de la Postul de Jandarmi Montani Slănic Moldova, au izolat zona și au interzis accesul persoanelor neautorizate în apropierea muniției, în vederea ridicării și transportării acesteia către locul de distrugere.

Pompierii băcăuani mulțumesc pe această cale tuturor factorilor responsabili pentru sprijinul pe care li-l acordă la fiecare misiune, dar mai ales persoanelor care dau dovadă de multă responsabilitate și curaj și îi anunță în cel mai scurt timp posibil, ori de câte ori descoperă aceste "urme ale războiului".

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.