Respect, Plutonier major Voicu Ionuț!

Luni, 12 Octombrie 2020Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Respect  Plutonier major Voicu Ionut | imaginea 1 A fi pompier este mai mult decât o meserie, este de fapt vocația de a fi mereu în folosul celor care au nevoie de sprijin necondiţionat.

Treci prin situații extrem de dificile, uneori la limită şi, întotdeauna, croieşti binele celorlalţi mai presus de binele şi siguranţa ta. Chiar daca sunt la muncă sau in timpul liber, salvatorii acționează după instinctul de protecție al semenilor.

Joi dimineaţa, 8 octombrie a.c., până în ora 08, plt. maj. Voicu Ionuț din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpina se îndrepta către subunitate, pentru că urma să intre în tura de serviciu.

Acesta se afla în autoturism şi a oprit la semafor, timp în care a zărit un fum dens ieșind din dreptul unei locuințe. Totodată, a văzut două persoane foarte agitate pe care le-a intrebat exact ce s-a întâmplat.

Între timp a reușit să sune la centrala subunităţii pentru a anunța incendiul. Locaţia incendiului se afla foarte aproape de subunitate, iar pompierul a ajuns la timp şi s-a urcat în prima autospecială care pleca către locul intervenției. Datorită anunţării imediate a incendiului şi a intervenției operative, locuinţa a fost protejată aproape în totalitate, iar pagubele au fost diminuate considerabil.

Ionuț a terminat Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă din Boldeşti-Scăeni şi este pompier din anul 2010. Deși este foarte tânăr, a demonstrat că, cu multă pricepere şi abnegație, poţi fi de mare ajutor.

Ştie că, la fiecare intervenție, pompierii se luptă cu imprevizibilul, dar curajul, spiritul de sacrificiu şi determinarea le croiesc drumul către succesul fiecărei misiuni.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.