Anexă cuprinsă de flăcări din cauza unui scurtcircuit electric

Marți, 17 Noiembrie 2020Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Anexa cuprinsa de flacari din cauza unui scurtcircuit electric | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Adjud au intervenit în noaptea de vineri, 13 noiembrie a.c., în jurul orei 22:00, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Pufești.

La fața locului s-au deplasat 4 echipaje, cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, la nivelul acoperișului unor anexe, cuprinzând o suprafață de circa 100 mp. În sprijinul pompierilor militari au acționat și pompierii voluntari ai S.V.S.U. Pufești.

A fost o intervenție dificilă și de durată, din cauza cantității mari de materiale combustibile care au ars. Eforturile depuse de echipajele de stingere au dus la salvarea din calea flăcărilor a 2 locuințe aflate în imediata vecinătate, dintre care un imobil compus din parter și etaj.

În timpul intervenției, două persoane, una de sex masculin și una de sex feminin, au suferit atac de panică. Paramedicii le-au acordat primul ajutor calificat la fața locului, însă cu toate că le-au fost explicate consecințele, pacienții au refuzat transportul la spital.

În urma evenimentului au ars: 100 mp din acoperișul anexei, construit din lemn și învelitoare din plăci de azbociment, 14 găini, 2 t fân, 100 l motorină, utilaje agricole și de uz gospodăresc. Din cercetările efectuate la fața locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric provocat de un conductor electric defect ori neizolat corespunzător.

Pentru siguranța locuinței sau gospodăriei dumneavoastră:

  • 𝑵𝑼 𝒖𝒕𝒊𝒍𝒊𝒛𝒂𝒕̦𝒊 𝒊𝒏𝒔𝒕𝒂𝒍𝒂𝒕̧𝒊𝒊 𝒆𝒍𝒆𝒄𝒕𝒓𝒊𝒄𝒆 (𝒄𝒐𝒏𝒅𝒖𝒄𝒕𝒐𝒓𝒊, 𝒑𝒓𝒊𝒛𝒆, 𝒊̂𝒏𝒕𝒓𝒆𝒓𝒖𝒑𝒂̆𝒕𝒐𝒂𝒓𝒆, 𝒕𝒂𝒃𝒍𝒐𝒖𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒔𝒊𝒈𝒖𝒓𝒂𝒏𝒕̧𝒆, 𝒑𝒓𝒆𝒍𝒖𝒏𝒈𝒊𝒕𝒐𝒂𝒓𝒆 𝒆𝒕𝒄.) 𝒔̧𝒊 𝒄𝒐𝒏𝒔𝒖𝒎𝒂𝒕𝒐𝒓𝒊 𝒆𝒍𝒆𝒄𝒕𝒓𝒊𝒄𝒊 (𝒅𝒆 𝒐𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒇𝒆𝒍) 𝒄𝒖 𝒅𝒆𝒇𝒆𝒄𝒕̧𝒊𝒖𝒏𝒊 𝒔𝒂𝒖 𝒊𝒎𝒑𝒓𝒐𝒗𝒊𝒛𝒂𝒕̧𝒊𝒊. 𝑼𝒕𝒊𝒍𝒊𝒛𝒂𝒕̦𝒊 𝒏𝒖𝒎𝒂𝒊 𝒂𝒑𝒂𝒓𝒂𝒕𝒖𝒓𝒂̆ 𝒆𝒍𝒆𝒄𝒕𝒓𝒊𝒄𝒂̆ 𝒐𝒎𝒐𝒍𝒐𝒈𝒂𝒕𝒂̆!
  • 𝑵𝑼 𝒔𝒖𝒑𝒓𝒂𝒔𝒐𝒍𝒊𝒄𝒊𝒕𝒂𝒕̧𝒊 𝒓𝒆𝒕̧𝒆𝒍𝒆𝒍𝒆 𝒆𝒍𝒆𝒄𝒕𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒑𝒓𝒊𝒏 𝒇𝒐𝒍𝒐𝒔𝒊𝒓𝒆𝒂 𝒔𝒊𝒎𝒖𝒍𝒕𝒂𝒏𝒂̆ 𝒂 𝒎𝒂𝒊 𝒎𝒖𝒍𝒕𝒐𝒓 𝒄𝒐𝒏𝒔𝒖𝒎𝒂𝒕𝒐𝒓𝒊!

Anexa cuprinsa de flacari din cauza unui scurtcircuit electric | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.