Au ars 130 de baloți de paie, în urma jocului copiilor cu focul

Vineri, 20 Noiembrie 2020Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Au ars 130 de baloti de paie  in urma jocului copiilor cu focul | imaginea 1 În perioada 13 – 16 noiembrie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița au gestionat 74 de evenimente, după cum urmează:

  • 51 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 2 misiuni de deblocare ușă apartament în municipiul Slobozia:

Prin apel la 112, în data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 14:40, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea ușii de acces a unui apartament din municipiul Slobozia. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu o autospecială pentru descarcerare și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița – substația Slobozia.

Pompierii, cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare, au pătruns în apartament, în interiorul căruia au găsit o persoană căzută. Echipajul SAJ Ialomița a monitorizat persoana, după care au transportat-o la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Prin apel la 112, în data de 15 noiembrie a.c., în jurul orei 23:00, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia au fost solicitați să intervină pentru deblocarea ușii de acces a unui apartament din municipiul Slobozia. Aceștia au intervenit cu o autospecială pentru descarcerare și cu ajutorul echipamentelor au asigurat accesul în interiorul apartamentului.

  • 2 incendii:

Prin apel la 112, în data de 15 noiembrie a.c., în jurul orei 12:25, pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la o casă din localitatea Gârbovi. La locul solicitării s-au deplasat de urgență trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanța SMURD, pompierii fiind sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la bucătăria locuinței. Pompierii militari ialomițeni au intervenit mai bine de o oră și jumătate pentru lichidarea incendiului și înlăturarea efectelor negative produse de acesta. Au fost distruse mai multe bunuri electrocasnice, tavanul bucătăriei confecționat din lemn și a fost deteriorat pe o suprafața de aproximativ 40% acoperișul casei.

În urma incendiului proprietara în vârstă de 87 de ani, a suferit un atac de panică, i s-a acordat primul ajutor medical de echipajul SMURD, ulterior a refuzat transportul la spital. Focul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui aparat electrocasnic defect amplasat ori neizolat corespunzător, care a produs un scurtcircuit electric.

Prin apel la 112, în data de 15 noiembrie a.c., în jurul orei 16:45, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanța SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta generalizat la o șiră de baloți de paie dintr-o gospodărie din comuna Manasia.

Incendiul a fost localizat prompt, iar pentru lichidarea acestuia salvatorii au intervenit mai bine de o oră. Au ars aproximativ 130 de baloți de paie. Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jocului copiilor cu focul. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat atât casa proprietarului, cât și locuința învecinată.

  • 1 accident feroviar, produs în data de 15 noiembrie a.c., în jurul orei 20:20, la trecerea la nivel cu calea ferată în muncipiul Fetești, în care au fost implicate un tren de marfă și un autoturism. Șoferul autoturismului s-a angajat în traversarea căii ferate și a rămas blocat cu autoturismul la trecerea la nivel cu calea ferată.

La locul solicitării, au intervenit pompierii din cadrul Stației de Pompieri Fetești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanța SMURD. În urma impactului nu au rezultat victime, ocupanții autoturismului (doi adulți și un copil) s-au autoevacuat, înainte de sosirea trenului de marfă. Salvatorii au acționat pentru deconectarea bornelor de la bateria mașinii avariate și au asigurat zona până când autoturismul a fost înlăturat de pe calea ferată.

  • 1 accident rutier, produs în data de 16 noiembrie, în jurul orei 03:20, pe raza comunei Sălcioara, sat Rași, pe DJ 201B, în zona de competență a inspectoratului, în care un autotren s-a răsturnat în afara părții carosabile. La locul solicitării, au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și un echipaj al SAJ Călărași.

A rezultat o victimă, conștientă și neîncarcerată, șoferul autotrenului, căruia i s-a acordat primul ajutor medical, ulterior fiind preluat de un echipaj al SAJ Călărași și transportat la Spitalul Orășenesc Lehliu Gară. La intervenție a participat și ISU Călărași cu o autospecială de descarcerare. Militarii ialomițeni au deconectat bornele de la bateria autotrenului și au sablat carosabilul.

  • 17 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Au ars 130 de baloti de paie  in urma jocului copiilor cu focul | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.