Au ars mocnit 30 de tone boabe de porumb la un buncăr de cereale

Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Au ars mocnit 30 de tone boabe de porumb la un buncar de cereale | imaginea 1 Marţi, 10 noiembrie a.c., în jurul orei 17:30 s-a primit un apel de urgență ce semnala un incendiu la un buncăr de cereale aflat în administrația unei societăți comerciale de pe raza comunei Mihăilești, județul Buzău.

Sub comanda plutonierului adjutant Stroe Petrică, s-au deplasat spre adresa indicată două autospeciale de stingere cu apă și spumă și autoscara mecanică. În urma recunoașterii la fața locului, aceștia au constatat că ardeau mocnit în interiorul buncărului aproximativ 30 de tone boabe de porumb și echipamente electrice aferente uscătorului.

Intervenția a necesitat lucru la o înălțime de peste 20 de metri, accesul în zona focarului putând fi realizat pe scara metalică a buncărului sau cu ajutorul autoscării metalice, aceste aspecte făcând intervenția dificilă.

Cu toate acestea, experiența comandantului intervenției și profesionalismul echipajelor participante au determinat stingerea incendiului în limitele găsite. La finalul intervenției, s-a stabilit și cauza probabilă de incendiu, aceasta fiind efectul termic produs de un mijloc de încălzire tehnologic supraîncălzit.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.