Coșul de fum continuă să facă pagube

Vineri, 20 Noiembrie 2020Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Cosul de fum continua sa faca pagube | imaginea 1 În doar 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la următoarele misiuni:

  • 11 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 3 incendii, unul izbucnit la o locuință din comuna Nenciulești și două la anexele gospodărești din localitățile Drăcșenei și Alexandria;
  • 9 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești;
  • 10 misiuni de decontaminare a autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus;
  • 10 activități de informare a populației cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, prin intermediul mesajelor audio transmise cu ajutorul autospecialelor de primă intervenție și comandă.

Coșul de fum continuă să facă pagube

În noaptea de joi spre vineri, 13 noiembrie a.c., la ora 02.53, pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Nenciulești.

Incendiul, care se manifesta generalizat la acoperișul casei, pe aproape 60 mp, la depozitul de cereale, în care se aflau cca. 650 kg de grâu și 500 kg de porumb, la un panou solar și la elementele din plastic de pe partea stângă ale unui autoturism parcat în imediata apropiere, a fost localizat rapid în limitele găsite și stins în totalitate după aproximativ două ore și jumătate.

Pagubele au fost estimate la suma de 30000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate la peste 90000 de lei, reprezentând restul casei de locuit, autoturismul și celelalte anexe gospodărești. Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă a incendiului a fost coșul de fum deteriorat care a permis scânteilor să ajungă pe materialele textile din podul locuinței.

A lăsat aparatul de gătit nesupravegheat

Joi, 12 noiembrie a.c., aproape de ora prânzului, la 11.55, o persoană din localitatea Drăcșenei a lăsat nesupravegheat aragazul pornit, acest lucru putând să o lase fără agoniseala de o viață, prin distrugerea întregii locuințe.

Din fericire, pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede au ajuns rapid la locul evenimentului și au reușit să limiteze pagubele la o anexă gospodărească, formată din două camere, salvând astfel casa de locuit.

Pagubele, reprezentând aparatul de gătit, o butelie, articole de îmbrăcăminte, mobilierul din cele două încăperi și acoperișul anexei pe cca. 20 mp, au fost estimate la suma de 10000 de lei, în timp ce valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la peste 20000 de lei. La această intervenție nu s-au înregistrat victime.

Cauza probabilă a incendiului - utilizarea unui mijloc de încălzire cu improvizaţii

Pompierii militari alexăndrineni au intervenit în noaptea de joi spre vineri, 13 noiembrie a.c., în jurul orei 22.55, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din municipiul Alexandria.

Focul, care se manifesta la aproximativ 200 kg de lemne, deșeuri și carton presat, a fost stins în mai puțin de 30 de minute, în limitele găsite. Pagubele au fost estimate la suma de 200 de lei, iar valoarea bunurilor salvate, reprezentând casa de locuit, la aproximativ 250000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost folosirea unui mijloc de încălzire cu improvizații.

Pompierii vă recomandă…

În vederea protejării vieții și bunurilor de efectele distructive ale incendiilor, se recomandă cetățenilor să acorde mai multă atenţie respectării măsurilor de prevenire și apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece:

  • asigurarea izolării termice a sistemelor de încălzire față de materialele combustibile din apropierea acestora;
  • verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea);
  • se interzice folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.