„Dragostea față de animale inspiră noblețe!”

Luni, 30 Noiembrie 2020Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Dragostea fata de animale inspira noblete | imaginea 1 Pompierii timișeni răspund la orice solicitare privind salvarea animalelor. Aceasta este menirea lor - să salveze vieți. În doar două zile, pompierii au fost solicitați de către cetățeni să salveze 4 animale.

În data de 25 noiembrie a.c., pompierii militari au fost solicitați să salveze un cățel căzut într-o fântână, în localitatea Moșnița Veche, dar și un pui de pisică care a fost lovit de o mașină și a căzut într-un canal, în municipiul Timișoara.

Și dacă prima intervenție nu a durat nici jumătate de oră și cățelul a fost salvat, cea de-a doua intervenție a durat mai bine de o oră și jumătate. În urma impactului, puiul de pisică a căzut într-un tub orizontal de aproximativ 5 m lungime și un diametru de doar 30 cm. Inițial, accesul părea imposibil, însă pompierii nu s-au dat bătuți și după mai multe încercări, au reușit să salveze pisica.

În data de 26 noiembrie a.c., salvatorii au fost solicitați să salveze un alt pui de pisică căzut într-un spațiu îngust dintre doi pereți, în municipiul Timișoara, dar și un bursuc căzut într-o fântână fără apă, în localitatea Bacova.

Și aceste două intervenții au prezentat adevărate provocări pentru pompieri, prima din cauza spațiului greu accesibil, iar a doua din cauza faptului că animalul speriat a devenit agresiv, însă rezultatele încununate de succes ale celor două misiuni au fost cea mai mare răsplată pentru salvatori.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.