Ghiulea de tun, descoperită în curtea unei case

Marți, 10 Noiembrie 2020Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Ghiulea de tun  descoperita in curtea unei case | imaginea 1 Un giurgiuvean, care făcea curățenie de toamnă în curtea casei, a găsit, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 7 noiembrie a.c., un obiect care i-a atras imediat atenția pentru că semăna cu un element de muniție. Bărbatul a sunat la 112 și a întrerupt activitatea de amenajare a curții până la sosirea echipajului ISU.

Pirotehnicienii au constatat că era vorba despre o ghiulea de tun, acoperită aproape în totalitate de pământ.

La scurt timp de la acest caz, echipajul ISU a avut o altă intervenție, în localitatea Băneasa. Persoana care a solicitat sprijinul autorităților desfășura activități de curățare a solului și de pregătire pentru culturile de primăvară. De data aceasta, au fost găsite două proiectile explozive de calibrul 76 mm și un altul de calibrul 100 mm.

În ambele cazuri, muniția a fost ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă până când va fi distrusă în poligonul de specialitate.

NU UITAȚI! În situația în care găsiți obiecte metalice, cilindrice sau de altă formă, ce par a fi elemente de muniţie neexplodată, trebuie să respectați următoarele reguli:

  • nu le mișcați de pe locurile în care se află;
  • nu le desfaceți;
  • nu le introduceți în clădiri, încăperi sau locuinţe;
  • nu le folosiți pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
  • nu le loviți, nu le tăiați şi nu le demontați;
  • nu folosiți focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.