Incendiu la două locuințe din municipiul Moreni

Marți, 10 Noiembrie 2020Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Incendiu la doua locuinte din municipiul Moreni | imaginea 1 Vineri dimineaţa, 6 noiembrie a.c., pompierii de la Detașamentul Moreni au fost alertați și au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu care a mistuit acoperișurile a două case din cartierul Bana al municipiului Moreni.

La operațiunea de stingere au participat și pompierii de la OMV Petrom din Moreni, cu două autospeciale de intervenție. Din cercetările efectuate la fața locului, se pare că un coș de fum deteriorat este cauza probabilă a producerii incendiului.

Flăcările s-au extins rapid de la un acoperiș la altul, casele fiind lipite una de cealaltă, din construcție. Au ars acoperișurile celor două locuințe pe o suprafață totală de cca. 120 mp (70 mp la prima locuință și 50 mp la cea de a doua). Pompierii au intervenit cu promptitudine, reușind să salveze din calea flăcărilor restul locuințelor și a bunurilor din acestea.

ATENȚIE la utilizarea sistemelor de încălzire locală! Înainte de utilizarea sistemelor de încălzire locală trebuie respectate următoarele măsuri:

  • sobele şi coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate, şi reparate de persoane specializate şi autorizate;
  • zidăria şi tencuiala coşurilor de fum vor fi verificate periodic şi bine întreţinute pentru a nu prezenta fisuri sau crăpături ce ar permite ieşirea în încăperi sau poduri, a gazelor calde, a fumului sau a scânteilor;
  • nu se vor depozita în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile (textile, hârtie, lemne,etc.) care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului;
  • în faţa uşiţelor sobelor se va amplasa o cutie metalică sau o coală de tablă de 70 x 50 cm, aceasta asigurând protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a jarului sau lemnelor aprinse, care ar putea determina incendierea materialelor combustibile cu care acestea ar veni în contact.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.