Incendiu la o casă din Sibiu, din cauza unei lumânări aprinse

Joi, 05 Noiembrie 2020Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Incendiu la o casa din Sibiu  din cauza unei lumanari aprinse | imaginea 1 Duminică, 1 noiembrie a.c., în jurul orei 13:30, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sibiu au fost solicitați să intervină în municipiul Sibiu, strada Gorunului, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unei case de locuit.

Două echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și un echipaj SMURD, s-au deplasat de urgență la fața locului. Intervenția promptă a salvatorilor a condus la localizarea rapidă a incendiului și lichidarea acestuia, în cele din urmă.

Au ars elemente de mobilier, electrocasnice și materiale textile dintr-o cameră a casei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic al unei lumânări lăsate aprinsă şi nesupravegheată.

În acest context, salvatorii sibieni vin în sprijinul cetățenilor cu următoarele măsuri de prevenire și apărare împotriva incendiilor în timpul utilizării lumânărilor:

  • Asiguraţi-vă că lumânarea sau candela stă vertical şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau, în cazul lumânărilor, să lase să cadă picături de ceară fierbinte;
  • Nu lăsaţi lumânările sau candelele aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea. Cel mai bine este să le stingeţi pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră;
  • Amplasaţi întotdeauna lumânările sau candelele pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură. Vasele metalice în care sunt fixate lumânările sau candelele pot topi suprafeţele din material plastic pe care sunt aşezate;
  • Nu vă aplecaţi asupra lumânărilor sau candelelor – s-ar putea să vă ia foc părul sau hainele;
  • Nu amplasaţi lumânările sau candelele aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare);
  • Aveţi grijă să nu amplasaţi lumânările sau candelele aprinse în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.